Teknoloji

Nokia Lumia Icon 5 inç 1080p ekranıyla ABD pazarına giriş yapıyor

Nokia ABD pazarı için Nokia Lumia Icon olarak adlandırılan yeni bir akıllı telefonun duyurusunu gerçekleştirdi.

nokia-lumia-icon-130214

5 inç, 1080p Full HD ekran, 20 megapiksel, Carl Zeiss optikli ve PureView teknolojili arka kamera, dört adet yüksek performanslı mikrofonla kaliteli kayıt imkanı sağlayan Nokia Rich Recording teknolojisi, arka plandaki sesi bastırma özellikli HD video kaydı bu telefonun bşlıca özellikleri arasında yer alıyor.

Lumia Icon’un önündeki 1.2 megapiksel kamera 720p video kayıt özelliği sunarken 2.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili bellek, 2420 mAh pil, Qi kablosuz şarj desteği, 4G LTE, Nokia’nın ön yüklü gelen uygulamaları ve Lumia Black Windows Phone 8 sürümü de diğer özellikler olarak dikkat çekiyor.

Nokia Lumia Icon’un siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor. Telefon ön siparişe sunuldu ve 20 Şubat tarihinden itibaren ABD’deki Microsoft mağazaları ve online mağaza üzerinden satışa sunulacak. Verizon da bu cihazı 199 dolarlık ön ödemeyle iki yıllık kontrat karşılığında sunacak.

Nokia’nın ABD pazarına özel bu telefonun uluslararası versiyonunu da bu ay sonunda düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde görebiliriz.

İlgili >> Windows Blog, Windows Phone

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER