Teknoloji

Nokia Lumia Black güncellemesi Lumia 1520’nin önemli özelliklerini mevcut cihazlara getirecek

Nokia Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefonları için hazırladığı Lumia Black güncellemesini duyurdu. Microsoft’un Windows Phone 8 GDR3 sürümü üzerine kurulan bu güncelleme, mevcut Lumia serisi cihazlarına yeni özellikler getirecek. Lumia Black ile bugün tanıtılan Lumia 1520 ile görücüye çıkan, Nokia Pro Camera ve Smart Camera uygulamalarını tek çatı altında toplayan Nokia Camera uygulaması diğer Lumia cihazlarına ulaştırılacak.

nokia-storyteller-221013

Nokia Camera uygulamasını şirketin Windows Phone 8 işletim sistemine sahip tüm cihazlarına indirilebilecek. Nokia’dan SlashGear sitesine yapılan açıklamada güncellemenin hemen yayınlanmayacağı ifade edildi. Güncellemenin Windows Phone 8 üzerine kurulu olan bazı kilit noktalarının GDR3’te bulunduğu ve bu sürümün ardından Lumia Black’in yayınlanacağı belirtildi. Nokia Camera ve Storyteller gibi uygulamalara dikkat çeken şirket, kilit ekranı entegrasyonuyla birlikte bu ekran üzerinden mesaj, e-posta ve bildirim gibi çok zengin bir içeriğe ulaşılabileceğini vurguladı. Nokia kullanıcılarına bu özellikleri iletmek için büyük heyecan duyduğunun altını çizmeyi de ihmal etmedi.

Nokia daha önce de geçtiğimiz yaz yayınladığı Amber güncellemesiyle Lumia 925 ile görücüye çıkardığı Smart Camera ve Glance gibi uygulamalarını Lumia serisinin diğer cihazlarına getirmişti. Lumia Black için kesin bir yayın tarihi vermeyen Nokia’nın 2013 sona ermeden bu güncellemenin dağıtımına başlaması bekleniyor.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER