Manşetler

Nokia Lumia 925 ve Lumia 625 Türkiye’de satışa sunuluyor

Nokia bugün İstanbul’da düzenlemekte olduğu basın toplantısında hem son havadisleri paylaştı hem de Nokia Lumia 925 ve Lumia 625’i basın mensuplarına tanıttı. Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan Türkiye’de akıllı telefon pazarının büyümesine dikkat çekti ve GfK verilerine göre satılan her on telefondan yedisinin akıllı telefon olduğunu kaydetti. Ayrıca Windows Phone’un da 2012’den 2013’e en çok büyüyen platform olduğuna dikkat çekti.

nokia-lumia-625-banner

Nokia yöneticileriyle geçtiğimiz nisan ayında buluştuğumuzda Windows Phone Mağaza’da 120 bin uygulama olduğu söylenmişti. Bugünkü buluşmada da uygulama sayısının 160 bine çıktığı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde Avea ve Vodafone’un müşterilerine sunacakları Lumia 925’in Türkiye piyasasına girişiyle ilgili bilgiler de paylaşıldı. Nokia Lumia 925 bugün itibarıyla distribütörlere dağıtılmaya başlanıyor. Telefonun 16 GB’lık versiyonu her üç mobil operatör tarafından da satılacak ve 1399 TL’lik fiyata sahip olacak. 32 GB’lık siyah renkli versiyon ise sadece Vodafone tarafından satılacak ve 1549 TL’lik peşin satış fiyatına sahip olacak.

Orta segmente büyük ekran deneyimi getiren Nokia Lumia 625’in de çıkışıyla ilgili bilgiler paylaşıldı. Bu telefon eylül ayının ikinci yarısında Türkiye pazarına girecek, bütün operatörler tarafından satılacak. Bu telefonun peşin satış fiyatı 799 TL olacak.

Nokia’nın basın toplantısında 2-3 haftadır Türkiye piyasasında olan Asha 501’i de görme fırsatı bulduk. MeeGo’dan izler taşıyan bir kullanıcı arayüzü barındıran bu telefon da 355 TL’lik peşin fiyattan alıcı buluyor.

Bu arada Lumia 1020 de 3 Ekimde Türkiye’de düzenlenecek bir etkinlikle birlikte ülkemizde tanıtılacak. Nokia Türkiye yöneticileri bu bilgiyi de paylaştı.

İLGİLİ HABERLER