Teknoloji

Nokia Lumia 920’nin ekranının tazeleme hızı iPhone 5’inkinden 5.4 kat daha hızlı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şu anda piyasanın gözdeleri arasında bulunan iki cihaz, iPhone 5 ve Nokia Lumia 920 birbirleriyle sıklıkla karşılaştırılıyor. Her iki cihazda da yüksek piksel yoğunluklu, renk üretimi mükemmel seviyede ve sağlam görüş açıları sunan iddialı ekranlar bulunduğu için karşılaştırma alanlarından bir tanesini de ekranlar oluşturuyor. Yeni bir test Nokia Lumia 920’nin ekranının tazeleme hızının iPhone 5’inkinden 5.4 kat daha hızlı olduğunu ortaya çıkardı.

nokia-lumia-920-inceleme-00017

Bu test MicroPC tarafından gerçekleştirilmiş ve Lagomin tepki süresi testi kullanılmış. Yapılan karşılaştırmada Nokia Lumia 920, Apple iPhone 5 ve Samsung Galaxy S III’ün ekranları tazeleme hızları bakımından test edilmiş. Temel olarak testte ekrana bir görüntü yerleştiriliyor, daha sonra bu görüntü değiştirilerek değişim sırasında oluşan “hayalet çizgiler” sayılıyor. Daha az çizgi daha yüksek tazeleme hızı demek.

Testin sonucunda Luımia 920’de 0.59 hayalet çizgi oranı kaydedilirken bu sayı Galaxy S III’te 1.41, iPhone 5’te 3.15 olarak kaydedildi. Sonuç olarak Lumia 920’nin ekranı Galaxy S III’ünkinden 2.4, iPhone 5’inkinden ise 5.4 kat daha yüksek tazeleme hızına sahip. Tahmin ediyoruz ki, Nokia Lumia 920’nin sahip olduğu Puremotion teknolojisini bu yüksek tazeleme hızında payı büyük.

İlgili >> PhoneArena, MikroPC

İLGİLİ HABERLER