Manşetler

Nokia yeni gözde Windows Phone 8 telefonu Lumia 920 ile karşımızda

Nokia yeni gözde telefonu Lumia 920’ye nihayet resmiyet kazandırdı. Nokia’nın yeni Lumia’sı beklediği üzere önceki nesil Lumia’lara göre artırılmış özelliklerle geliyor. 4.5 inç’lik 720p HD ekran barındıran cihazda 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci bulunuyor. Tahmin edeceğiniz gibi Windows Phone 8 işletim sistemiyle çalışan yeni Lumia sarı, kırmızı, beyaz, gri ve siyah gibi farklı renklerle geliyor ve yine tek parça polikarbon gövdeden oluşuyor.

Nokia, Lumia 920’ye daha önce dile getirdiğimiz gibi kablosuz şarj ve PureView kamera teknolojisi gibi birtakım güzellikler de eklemiş. Nokia Lumia 920’de 808 PureView’daki 41 megapiksel sensörün yerine 8.7 megapiksellik bir sensör bulunuyor. Ancak bu kamera yeni br sensör ve lens teknolojisiyle birlikte geliyor. Yüzen lens sistemi sayesinde el titremelerinin fotoğraf ve video çekimlerinde yaratabileceği rahatsız edici etkilerin önüne geçiyor. Nokia Lumia’nın 8.7 megapiksellik kamerasının 1080p HD video kaydı yapabildiğini de belirtelim.

Nokia Lumia 920’nin yukarıda belirttiğimiz 4.5 inç’lik 720p HD paneli Pure Motion HD+ adı verilen bir teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Bu teknoloji sayesinde ekrandaki animasyon geçişleri çok da pürüzsüz ve düzgün bir şekilde yapılıyor. Ekran yine kavisli bir camla örtülmüş durumda. Nokia Lumia 920’de yer alan 2000 mAh kapasiteli batarya, Nokia’ya göre, bir günü rahatlıkla çıkarabilecek yeterliliğe sahip. Üstelik çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemcisinin dört çekirdekli işlemcilere göre yüzde 30 oranında tasarruflu çalıştığı belirtildi.

Nokia Lumia 920’de Nokia City Lens uygulaması da yüklü gelecek. Artırılmış gerçeklik tabanlı bu uygulama sayesinde kullanıcılar telefonlarının kamerasını tuttukları taraftaki tüm restoranları, eğlence merkezlerini veya diğer mekanları ekranda görüyor olacak. Nokia Haritalar da artırılmış gerçeklik uygulamalarından nasibini alıyor, telefonu yukarıdan aşağı doğru çevirmek bu özelliği otomatik olarak açıyor.

Galeri: Nokia Lumia 920
[nggallery id=1034]

İlgili >> Nokia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER