Teknoloji

Nokia Lumia 920 Fatboy yastığıyla kablosuz olarak şarj edilecek

Nokia’nın yeni akıllı telefonu Lumia 920‘de kablosuz şarj desteği sunacağını daha önceden biliyorduk. Gerçekleştirilen resmi lansman toplantısında hem cihazın bu özelliği doğrulanmış oldu, hem de bu desteği sağlayacak olan iş ortağıyla ilgili bilgi verildi. Nokia, kablosuz şarj için Fatboy ile iş ortaklığına gitti. “Pillow”, yani yastık adını taşıyacak olan bir şarj aksesuarı yardımıyla bu Windows Phone 8 cihazı şarj edilecek.

Nokia Virgin Atlantic, Coffee Bean ve Tea Leaf gibi çeşitli kuruluşlarla da iş ortaklığına giderek bunların müşterilerine şarj yastıkları tedarik etmelerini sağlayacak. Örneğin, Virgin Atlantic ile uçan bir yolcu havayolu şirketinin dinlenme odasında bu yastıklardan bulacak. Benzer şekilde diğer kuruluşların da masalarında şarj ekipmanları bulunacak, kullanıcıların Lumia 920’lerini buraya koymaları şarj için yeterli olacak.

Nokia’nın şarj sistemi Qi platformunu da destekliyor. Bu demek oluyor ki, şirketin sistemi diğer üreticilerin Qi sistemini baz alarak ürettiği şarj ürünleriyle de uyumluluk taşıyor. Her ne kadar bu ürünlerin ortalıkta fazla olduğu söylenemese de, Nokia kablosuz şarj teknolojisinin geleceğinin parlak olacağına dair inancını koruyor.

Nokia’nın Fatboy şarj yastıklarını Lumia 920’nin ambalajına ekleyip eklemeyeceği bilinmiyor. Ayrı bir aksesuar olarak satılacaksa da, bunun fiyatı da henüz bilinmeyenler arasında yer alıyor.

[Görsel – SlashGear]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER