Manşetler

Nokia Lumia 920 kablosuz şarj edilecek, 32 GB dahili bellek ve 8 megapiksel kamera barındıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın yarından sonra Microsoft ile düzenleyeceği ortak bir etkinlikle tanıtacağı yeni Windows Phone 8 telefonlarından bir tanesi Lumia 920 olacak. Bu telefonla ilgili yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. The Verge sitesinin şirketin Windows Phone planlarıyla yakından ilgilenen kaynaklarından aldığı bilgilere göre Nokia, Lumia 920’ye kablosuz şarj teknolojisini de ekleyecek.

Lumia 920’de yer alacak kablosuz şarj desteği endüktif yöntemle sağlanacak, yani cihazın şarj işlevi gören bir plakaya oturtulması gerekecek. Telefonun Qi’nin kablosuz güç standardını destekleyeceği söyleniyor, bu da telefonu diğer kablosuz şarj ürünleriyle uyumlu hâle getirecektir. Kablosuz şarjın yanı sıra Nokia Lumia 920’nin 32 GB’lık dahili bellek, 1 GB RAM ve 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci barındıracağı söyleniyor. Daha önce dile getirilen 4.5 inç’lik HD ekran da onaylanmış durumda.

Nokia Lumia 920’nin özelliklerinden bir tanesinin de PureView kamerası olacağı söyleniyor. Aslına bakarsanız, telefonun kamerası PureView markasını taşıyacak, ancak 808 PureView cihazında olduğu gibi 41 megapiksellik değil 8 megapiksellik sensör barındıracak. Ancak Nokia, Lumia 920’nin görüntü stabilizasyonu ve kamera yazılımında yapılan iyileştirmeler sonucunda PureView etiketiyle satılabileceği kanaatine varmış olmalı. Bu arada cihazın önünde de 1.3 megapiksellik ikinci bir kamera bulunacak.

Nokia’nın çarşamba günü Lumia 920’nin resmi tanıtımını yapması bekleniyor. Telefonun ekim sonu veya kasım başı gibi piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor. Türkiye’ye gelip gelmeyeceğini şu an için tam olarak kestirmek güç olsa da, Windows Phone 8 ile birlikte sunulacak Türkçe desteği sayesinde Nokia’nın Lumia telefonlarının önünün tamamen açılmış olacağını düşünüyoruz.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER