Teknoloji

Nokia’nın Windows Phone 8 cihazları Lumia 920 ve Lumia 820’nin görüntüleri sızdı

Nokia’nın önümüzdeki hafta tanıtacağı iddia edilen Windows Phone 8 cihazlarıyla ilgili daha fazla detay su yüzüne çıkmaya devam ediyor. Son olarak telefonların adlarının Lumia 920 ve Lumia 820 olacağı bilgisi ortaya çıktı. Üstelik bu bilgi cihazların fotoğrafları ve birkaç teknik bilgiyle birlikte geldi. Bu iki cihaz içinde en fazla heyecanlandıranı Lumia 920 olacak, çünkü bu cihazın PureView özelliğini taşıyan ilk Nokia Windows Phone cihazı olacağı söyleniyor.

Nokia 808 PureView cihazıyla birlikte tanıştığımız PureView teknolojisi yüksek kaliteli fotoğraflar çekmeye olanak sağlıyor. Nokia 808 PureView cihazında yer alan 41 megapiksellik sensör oldukça detaylı görüntüler yakalamaya olanak sağlıyordu, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz Nokia 808 PureView incelemesindeki fotoğrafları incelerseniz bunu görebilirsiniz. Ancak yüksek kalite daha büyük bir sensörle geliyor, bu da Nokia 808’ün arkasını, özellikle kamera bölümünü bir hayli şişiriyordu. Bu nedenle PureView teknolojili Nokia Windows Phone cihazının kalınlığını özellikle merak ediyoruz. Bu arada Nokia 920’nin 4.5 inç’lik ekrana sahip olduğu belirtiliyor.

Nokia 820 ise PureView özelliğini taşınmıyor, ancak gördüğümüz kadarıyla LED flaş barındırıyor. İddialara göre bu telefon da 4.3 inç’lik ekran barındırıyor. Nokia’nın yepyeni Windows Phone 8 cihazlarını önümüzdeki çarşamba günü düzenleyeceği bir basın toplantısıyla duyurması bekleniyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili >> evleaks (1), evleaks (2)

İLGİLİ HABERLER