Manşetler

Nokia Lumia 900 Ön İnceleme – Galeri & Video

nokia-lumia-900-on-inceleme-00001

Nokia geçtiğimiz ay düzenlenen CES 2012’de 4G LTE şebekesinde düzgün çalışan bir Windows Phone Mango cihazını, Nokia Lumia 900’ü tanıtmıştı. Yaklaşık bir buçuk aylık aranın ardından Barselona’da, bu cihazın dünyanın diğer yerlerinde düzgün bir şekilde çalışacak 3.5G destekli versiyonu tanıtıldı. Nokia Lumia 900 Dual-HSPA desteği sayesinde 42 Mbps’ye kadar mobil veri iletişimine izin veriyor. Tabii bu hız için mobil operatörün destek vermesi gerekiyor.

Nokia Lumia 900’de 4.3 inç ClearBlack AMOLED ekran yer alıyor. Bu ekranın görüş açısı oldukça iyi, fuar alanının parlak ışıkları altında bile iyi bir görsel deneyim sunuyor. Ekranın dokunmatiği de oldukça iyi seviyede. Nokia Lumia 900’ün siyah gibi klasik renkleri mat polikarbon kasayla gelirken, videoda gördüğünüz beyaz renkli versiyon parlak plastik kaplamaya sahip. Cihazın ses, açma-kapama, kamera gibi kontrol tuşları genellikle sağa toplanmış. Altta hoparlör yer alırken üstte SIM kart yuvası, 3.5 mm’lik kulaklık jakı ve micro USB portu bulunmakta.

Nokia Lumia 900 4.3 inç’lik, büyük görünen bir cihaz, ancak Nokia N9 veya Lumia 800 gibi oldukça şık görünüyor ve ele de rahatlıkla oturuyor. Windows Phone 7.5 Mango ile birlikte gelen çeşitli uygulama ve servislerin yanı sıra Nokia Haritalar, Music, bugün tanıtılan Transport ve Reading gibi uygulamalar da cihazda bulunmakta. Cihazın arkasında 8 megapiksel, flaşlı kamera yer alırken önünde de 1 megapiksellik, görüntülü görüşmelere olanak sağlayan ikinci bir kamera yer alıyor. Bu ikinci kamera bugün beta versiyonu duyurulan Skype Windows Phone uygulaması sayesinde görüntülü görüşmelere olanak sağlıyor.

Nokia Lumia 900’ün objektifimize takılan karelerini ve ön inceleme videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Nokia Lumia 900 Ön İnceleme

Galeri: Nokia Lumia 900 Ön İnceleme
[nggallery id=843]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER