Manşetler

Nokia Lumia 820 için ön siparişleri almaya başladı

Yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen Nokia Lumia 920 Türkiye lansmanı sırasında Nokia’nın ikinci Windows Phone 8 telefonu Lumia 820’nin de 21 Aralık tarihinde piyasaya çıkacağı belirtilmiş, hatta bu telefonun peşin satış fiyatı da verilmişti. Nokia, 21 Aralıkta satışa sunulacak bu telefon için bugünden itibaren ön siparişleri almaya başladı.

Nokia Lumia 820, sahip olduğu 4.3 inç’lik ekranıyla kardeşi Lumia 920’den biraz daha küçük bir alan kaplıyor. ClearBlack OLED ekranı 800 x 480 piksel çözünürlüğe sahip. 1.5 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci, 1 GB RAMA gibi donanım bileşenleri nedeniyle bu telefonun da Nokia Lumia 920 ile aynı performansı sunduğunu söylemek yanlış olmaz. 8 GB dahili belleğe sahip olan telefonda microSD kart yuvası ve kullanıma hazır 7 GB kapasiteli SkyDrive bulut depolama alanı da yer alıyor. Lumia 920’de PureView teknolojisi Lumia 820’de mevcut olmasa da bu telefonda yer alan 8 megapiksel kamera da düzgün fotoğraflar çekmeyi vadediyor.

Nokia Lumia 820’yi ilginç kılan bir özelliği değiştirilebilir kapaklara sahip olması. Bu kapaklar renk konusunda birçok seçimi mümkün kılarken aynı zamanda cihazın kablosuz şarj edilmesini de sağlıyor.

Nokia Lumia 820 önümüzdeki cuma günü 1249 TL’lik peşin satış fiyatıyla piyasada olacak. Telefon Nokia Shop ve zincir mağazaların yanı sıra Avea ve Turkcell tarafından da satılacak.

İLGİLİ HABERLER