Manşetler

Nokia Lumia 820 ve 920’yi şarj edecek kablosuz plaka kendini gösterdi

Nokia’nın yarın resmen duyuracağın tahmin ettiğimiz yepyeni Windows Phone 8 cihazları Lumia 820 ve 920 ile ilgili sızıntıların miktarı bir hayli artmış durumda. Lumia 920’nin kablosuz şarj desteğine sahip olacağı söylenmişti. Şimdi anlaşılıyor ki, sadece Lumia 920 değil, 820 de aynı özelliğe sahip olacak. Üstelik bu cihazlarla birlikte kullanılacak kablosuz şarj istasyonunu görüntüsü de ortaya çıktı. Anlaşılan Nokia rengarenk telefonlarla uyum sağlayacak rengarenk şarj plakalarıyla kullanıcıların karşısına çıkacak.

Kablosuz dendiğine bakmayın, işin içinde yine kablo olacak. Sadece telefonu doğrudan kabloya bağlamak gibi bir durum söz konusu olmayacak. Şarj plakasını kablo aracılığıyla bir prize veya USB portuna bağlamak gerekebilir. Nokia’nın Qi’nin kablosuz şarj teknolojisini kullanacağı, böylelikle Lumia 820 ve 920’nin bu şirket tarafından sunulan kablosuz şarj istasyonlarıyla çalışacağı da söyleniyor.

Lumia 820 ile ilgili birkaç detay daha var. 4.3 inç’lik ekrana sahip olacağı söylenen bu orta üst sınıf Windows Phone 8 cihazının Lumia 920 ile bazı donanım özelliklerinin ortak olacağı söyleniyor. 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci ve 1 GB RAM barındıracak olan bu cihazın 8 GB dahili belleği bulunacak, microSD kart yuvası sayesinde depolama alanı daha da artırılabilecek. Telefonun kamerasının da Lumia 920’dekiyle aynı özellikler taşıyacağı söyleniyor. O hâlde her iki cihazın kamerasının da PureView niteliğini taşıması ihtimali bulunuyor.

Nokia’nın Lumia 820 ve Lumia 920’yi yarın tanıtması, ekim sonu veya kasım ayı içinde piyasaya sunması bekleniyor.

İlgili >> Twitter (@evleaks), The Verge (1), The Verge (2)

İLGİLİ HABERLER