Teknoloji

Nokia Lumia 800’ün batarya problemlerini çözecek iki güncelleme yolda

Yurtdışında piyasaya çıkan Nokia’nın ilk Windows Phone akıllı telefonu Nokia Lumia 800‘ü satın alanlar bu telefon batarya ömrü, güç verimliliği ve şarj performansıyla ile ilgili birtakım şikayetleri dile getiriyor. Özellikle Nokia’nın destek forumlarında paylaşılan bu şikayetlerin ardından Nokia bir açıklama yaptı. Çoğu Lumia 800 sahibinin güç ile ilgili herhangi bir problem yaşamadığını, ancak bazı problemli cihazların olduğunu kabul etti.

Nokia, yaşanan sorunların gidermek adına bir yazılım güncellemesi yayınlayacak. Aralık ayı başında gelmesi beklenen güncellemeyle birlikte güç verimliliği konusunda iyileştirmeler yapılacak. Öte yandan Ocak 2012 başı için planlanan bir güncelleme daha var. o da batarya ömrü ve şarj işlemiyle ilgili çeşitli geliştirmeler sunacak. Söz konusu iki güncelleme de Microsoft’un Zune uygulaması üzerinden sunulacak.

Bu arada Nokia’nın Windows Phone cihaz satışlarının beklendiği gibi olmayacağına yönelik analizlerle uyuşmayacak şekilde Nokia Lumia 800’ün Büyük Britanya’da tamamen satıldığı haberi geldi. Nokia tarafından yayınlanan açıklamada Lumia 800 satışlarının Büyük Britanya’da muhteşem bir başlangıç yaptığı, bu telefonun satışlarının Nokia akıllı telefon satışlarının Birleşik Krallık tarihindeki en iyi ilk haftayı yaşattığı dile getirildi. Telefonun bu ülkede kullanılan satış kanallarında yok sattığı öne sürüldü. Ne var ki, Nokia kaç telefon sattığı konusunda kesin vbir rakam vermedi.

İlgili – Nokia
İlgili – The Next Web

İLGİLİ HABERLER