Teknoloji

Nokia Lumia 800 için Windows Phone 7.8 güncellemesinin dağıtımı başladı

Nokia’ya özel üçünü taraf ROM aracı Navifirm’de görülen Lumia 510, 800 ve 900 için Windows Phone 7.8 yazılımlarının ardından Nokia’nın kendi sunucularında da en azından Nokia Lumia 800 için Windows Phone 7.8 güncellemesi görüşmeye başlandı. Hollanda’da yayın yapan WP7.nl sitesi Nokia’nın Lumia 800 için yeni güncellemeyi geçmeye başladığını dile getirdi.

Nokia Lumia 800 Türkiye’de resmen piyasaya çıkmış bir cihaz olmadığı için Windows Phone 7.8 güncellemesinin gelişi de buradakileri çok fazla ilgilendirmiyor gibi görünüyor. Türkiye’de resmen satılmamış olsa da, yine de bir şekilde Lumia 800 edinip onu kullananların olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle onları bilgilendirmekte fayda var. Yakında herkese ulaşacak Windows Phone 7.8 güncellemesi kapsamında dört farklı dosyanın indirilmesi gerçekleştiriliyor. Yukarıdaki örnek ekran görüntüsü bunu gösteriyor.

Windows Phone 7.8 güncellemesi Windows Phone 8’e güncellenemeyecek olan Windows Phone 7 cihazları için çıkarılmış özel bir güncelleme olma niteliği taşıyor. Bu güncellemeyle birlikte WP8’deki yeniliklerin hepsi WP7 cihazlarına gelmeyecek. Yine de, en dikkat çekici yeniliklerden biri olan boyutları değiştirilebilir canlı kutucuklar Windows Phone 7.8 güncellemesinde yer alıyor.

İlgili >> WP7.nl, Redmond Pie

İLGİLİ HABERLER