Teknoloji

Nokia’nın geride kalan çeyrekte 8 milyondan fazla Lumia sattığı tahmin ediliyor

Nokia’nın yarın gerçekleştireceği büyük tanıtım toplantısı öncesine bir haber yayınlayan Wall Street Journal gazetesi Lumia satışlarının art arda dört çeyrekte rekorlar kırdığının altını çizdi. Konuyla yakından ilgili kaynaklara dayandırılarak hazırlanan haberde WSJ, Nokia’nın temmuz ila eylül arasındaki dönemde en az sekiz milyon adet Windows Phone satışı gerçekleştirdiğini iddia etti.

Nokia-Lumia-925-inceleme-00033

Nokia geçen yılın aynı döneminde toplam 2.9 milyon cihaz satışına ulaşmıştı. Bu rakamı üçe katlayacak gibi görünen Nokia, aynı zamanda bir önceki çeyrekte kaydedilen 7.4 milyon rakamının da üstüne çıkmış olacak. Tabii ki, dillendirilen bu sayılar Samsung ve Apple’ın cihaz satışlarının yanında küçük kalıyor, ancak Nokia’nın ve Windows Phone platformunun gelişimini ve pazarda yer bulduğunu göstermesi açısından önemli sayılmalı.

Yarın Abu Dabi’de düzenlenecek olan Nokia World etkinliğinde altı yeni cihaz duyuracak olan Nokia’nın yeni ürünleri arasında, Lumia 2520 olarak adlandırılacağı düşünülen ilk tablet ve 6 inç ekrana sahip olacağı, Lumia 1520 adını taşıyacağı öne sürülen büyük ekranlı telefon Lumia 1520’de bulunacak. Wall Street Journal’ın geçtiği son haberde Nokia’nın yarın neler duyuracağıyla ilgili bir bahis geçmiyor.

Nokia’nın üçüncü mali çeyrek sonuçları bu ayın sonlarına doğru açıklanacak.

İlgili >> The Verge, Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER