Teknoloji

Nokia Lumia 719’un varlığı Bluetooth SIG sayesinde ortaya çıktı

Bluetooth SIG’nin veritabanı gelecekte karşımıza çıkması muhtemel çeşitli cihazlar için bir işaret kaynağı niteliği taşıyor. Nokia’nın önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeyi planladığı Nokia Lumia 719’un varlığı da bu veritabanı sayesinde farkedildi. Nokia’nın gelecek Windows Phone cihazının özellikle Asya, Kuzey ve Güney Amerika’ya odaklanacağı iddia ediliyor.

Bluetooth SIG’nin kayıtlarındaki açıklamaya göre cihazın Twitter ve Facebook entegrasyonuna ve ayrıca kontakt listesindekilerle etkilişimi sağlayan People Hub’a sahip olacağı belirtiliyor. People Hub’a atıfta bulunulması Windows Phone’un varlığını doğrulayan bir ayrıntı sayılabilir. Cihazın 3.7 inç’lik ClearBlack ekrana, HD video kaydı yapabilen 5 megapiksel kameraya sahip olması bekleniyor. Bluetooth SIG’nin dile getirdiği diğer teknik nitelikler arasında ESPN, Univision, Local Scout ve Bing Arama gibi servislere erişim ve Nokia Drive adı verilen yol tarif servisi bulunuyor.

Nokia’nın gelecek hafta düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi‘nde yeni Windows Phone cihazlarını duyurması bekleniyor. Bluetooth SIG’nin yayınladığı bilgilere güvenecek olursak, burada tanıtılacak cihazlardan bir tanesinin de Lumia 719 veya onun teknik özelliklerini barındıran başka numaralı bir cihaz olmasını bekleyebiliriz.

İlgili – Bluetooth SIG

İLGİLİ HABERLER