Teknoloji

Nokia Lumia 710 da yurtdışında piyasaya sunuldu

Nokia’nın geçtiğimiz ekim ayında düzenlenen Nokia World 2011 etkinliğinde Lumia 800 ile birlikte tanıttığı diğer Windows Phone cihazı Lumia 710 da piyasaya çıktı. 3.7 inç’lik WVGA ClearBlack ekrana, 5 megapiksellik 720p HD video kayıt yetenekli kameraya ve 1.4 GHz’lik tek çekirdekli Snapdragon işlemciye sahip olan bu cihaz vergiler hariç 270 avroluk satış fiyatına sahip.

Nokia Lumia 710’da 512 MB RAM ve 8 GB’lık dahili bellek de bulunuyor. Windows Phone 7.5 Mango işletim sistemiyle çalışan cihazda Nokia’nın Drive ve Music adı verilen navigasyon ve ücretsiz müzik dinleme uygulamaları da bulunuyor. Nokia ve Microsoft Lumia 710 ile birlikte Windows Phone deneyimini yeni ülkelerde yaşatmayı hedefliyor. Bu amaçla telefon ilk olarak Tayvan’da piyasaya sürüldü. Cihaz birkaç gün içinde de Singapur, Hong Kong, Hindistan ve Rusya’da piyasaya çıkacak.

Telefonun nispeten düşük fiyatı onu piyasaya çıktığı gelişmekte olan pazarlarda tercih edilebilir bir cihaz hâline getirebilir. Şimdiye kadar çıkan Windows Phone cihazlarının hepsinde standart bileşenler kullanıldığı için benzer fiyatlar söz konusuydu. Nokia Lumia 710 ile birlikte bu fiyat çıtası biraz aşağı çekilmiş oldu. Nokia’nın Windows Phone cihazlarının 2012 yılı içinde Türkiye’ye de girmesi bekleniyor.

İlgili – Nokia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER