Manşetler

Nokia uygun fiyatlı Windows Phone 8 telefonu Lumia 620’yi tanıttı (güncellendi)

Nokia bugün Paris’te düzenlenen LeWeb 2012 etkinliğinde bir sürpriz yaptı ve yepyeni bir Windows Phone 8 telefonu tanıttı. Giriş-orta seviyesi niteliğindeki Nokia Lumia 620’de 3.8 inç’lik, 800 x 480 piksel çözünürlüklü TFT ekran, 1 GHz çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci, 512 GB RAM ve 8 GB dahili bellek yer alıyor. Depolama kapasitesi varolan 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası sayesinde daha da artırılabilir.

Nokia Lumia 620’nin arkasında yer alan 5 megapiksel destekli ve LED flaşlı kamera 720p video kayıt yeteneğine sahip. Önde de görüntülü görüşmeler ve kendi kendisinin fotoğrafını çekmek isteyenler için VGA çözünürlük destekli ikinci bir kamera daha bulunuyor. Bağlantı tarafında WiFi ve 3G WCDMA ile internete erişim gerçekleştirilebilirken, farklı cihaz ve aksesuarlarla etkileşim ve paylaşım da NFC ve Bluetooth 3.0 yardımıyla sağlanıyor.

Farklı renkli değiştirilebilir kapaklar sayesinde telefonun görünüşünü Canlı Kutucukların renklerinin değişiminin ötesine de taşımanız mümkün. Kapağın altında 1300 mAh’lik batarya yer alıyor. Yeni Nokia Lumia 620 için vergiler ve diğer ücretler hariç 249 dolar gibi bir yurt dışı fiyatı belirlendi. Cihaz gelecek yılın ocak ayında ilk etapta Asya’da satışa çıkacak. Daha sonra Avrupa, Orta Doğu ve diğer bölgelere gelecek. Tahmin ediyoruz ki, bu telefon Türkiye’de de piyasaya çıkacaktır ve uygun bir fiyatla bir Windows telefonu sahibi olmak isteyenlere hitap edecektir.

İlgili >> Nokia Conversations

Güncelleme: Nokia Türkiye, Lumia 620 için yayınladığı basın bülteninde telefonun 2013’ün ilk aylarında Türkiye’de satışa çıkmasının planlandığını dile getirdi.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER