Manşetler

Nokia Lumia 620 Turkcell ile Türkiye’ye giriş yapıyor (Ön İnceleme)

Nokia’nın geçtiğimiz yılın sonlarında tanıttığı orta seviye Windows Phone 8 telefonu Lumia 620’nin 2013’ün başlarında Türkiye’ye geleceği belirtilmişti. Görünüşe göre, her şey takvim dahilinde ilerliyor. Geçtiğimiz haftasonu Turkcell’in çevrim içi mağazası üzerinde ön siparişe sunulan bu akıllı telefon 1 Şubat tarihinden itibaren hem çevrim içi Turkcell Mağaza’da hem de Turkcell İletişim Merkezleri’nde satışa çıkmış olacak. 749 TL’lik peşin satış fiyatına sahip olan telefon için 8 Şubat itibariyle Turkcell tarafından hazırlanmış sözleşmeli teklifler de sunulacak. Böylelikle Nokia Lumia 620’yi isteyen aylık ek ödemeler karşılığında da kullanabilecek.

nokia-lumia-620-on-inceleme-08

Nokia Lumia 620’yi Turkcell ve Nokia’nın İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi’nde düzenlediği ortak bir etkinlikte kurcalama fırsatı bulduk. 3.8 inç’lik ekrana sahip olan bu cihaz böylelikle günümüzün popüler hâle gelmiş 4 inç ve üzeri büyüklükte ekrana sahip cihazlarına göre daha küçük bir yüzey alanı kaplıyor. Bunun üstüne bir de cihazın yuvarlak hatlarını ekleyin. 11 mm.’lik kalınlığıyla biraz hatırı sayılır derinliğe sahip olsa da, Lumia 620’nin rahat bir şekilde tutulduğunu söyleyebiliriz. Telefonun arka bölümü Nokia Lumia 920’dekine benzer bir sert plastikle kaplı. Bazı tablet ve akıllı telefonlarda gördüğümüz o yumuşak yüzey yerini biraz daha sert ve pürüzsüz yüzeye bırakmış. Siyah rengin yanı sıra beyaz ve yeşil kapaklı modelleri de orada görme fırsatı bulduk. Lumia 820’de olduğu gibi rengarenk arka kapaklar, Windows Phone 8’in uygun tema renkleriyle tamamlanıyor, böylelikle bir bütünlük oluşturuluyor.

Lumia 620’nin 3.8 inç ekranı 480 x 800 piksel çözünürlüğüe sahip. 4.3 inç’lik Lumia 820’nin ekranı da aynı çözünürlük değerine sahipti. Bu, Lumia 620’nin o telefonunkine göre daha yüksek piksel yoğunluklu bir ekran barındırdığı anlamına geliyor. Ne var ki, özellikle Windows Phone 8 kullanıcı arayüzünün görünüşü bakımından arada pek bir fark yok. Zaten Windows Phone 8’de kutucuk veya kısayolların büyüklükleri bir hayli fazla, bu da okunabilirlik konusunda piksel yoğunluğu düşük olsa bile, Android telefonları veya iPhone’lardaki kadar bir sorun yaratmıyor.

Galeri: Nokia Lumia 620 Ön İnceleme
[nggallery id=1170]

Nokia Lumia 620’de 1 GHz çift çekirdekli işlemci ve 512 MB RAM bulunuyor. Buna 8 GB dahili bellek ve 64 GB’ye kadar desteklenebilir microSD kart yuvası eşlik ediyor. Karşımızda daha önce incelediğimiz HTC Windows Phone 8S ile aynı ölçekte bir cihaz duruyor. Detaylı inceleme yaptığımız takdirde daha fazla ayrıntı verebiliriz, ancak tahminimiz Nokia Lumia 620’nin bu telefonla hemen hemen aynı seviyede bir performans sergileyeceği yönünde. Tabii ki, Nokia’nın Windows Phone uygulamaları bu noktada fark yaratan bir unsur olarak dikkat çekiyor. Nokia Haritalar, Nokia Sürüş, Nokia Transport ve bunun gibi Nokia’ya özel Windows Phone uygulamaları Lumia 620 sahiplerini bekliyor olacak.

Nokia Lumia 620’nin arkasındaki 5 megapiksel kamera 720p video kayıt yeteneğine de sahip. Bu kameranın nasıl bir performans sergilediğini şu an için kestirmek güç, detaylı bir teste ihtiyaç var. Ancak otomatik odağın varlığı fena işlerin çıkmayacağını düşünmemize neden oluyor. Tıpkı diğer Nokia Lumia telefonlarında olduğu gibi Lumia 620’de de Akıllı Çekim, Panorama ve bunun gibi lenslerden yararlanabileceğini belirtelim. Ayrıca kablosuz bağlantı tarafında da Wi-Fi, Bluetooth gibi standart özelliklerin yanı sıra NFC’nin de bulunduğunu hatırlatalım.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER