Teknoloji

Nokia Lumia 610 üzerinde Skype’a zayıf performans nedeniyle artık izin verilmiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-lumia-610-on-inceleme-00001

Bir ay önce yayınlanan Skype’ın Windows Phone uygulaması 256 MB RAM ve daha düşük profilli donanım bileşenleri barındıran Nokia Lumia 610’da da düzgün bir şekilde çalışıyordu, en azından böyle söyleniyordu. Nokia’nın Hong Kong biriminin yaptığı son duyuruya göre Skype uygulaması Nokia Lumia 610 üzerinden erişilen Windows Phone Marketplace’ten kaldırıldı. Buna neden olarak uygulamanın sunduğu kullanıcı deneyiminin şirketin beklentilerini karşılayamaması gösterildi.

Yukarıda belirtiğimiz gibi Nokia Lumia 610’da 256 MB RAM bulunuyor, halbuki Skype uygulamasının Windows Phone Marketplace üzerindeki sayfasında verimli bir çalışma için en az 512 MB RAM’in gerekli olduğu söyleniyordu. Nokia Hong Kong tarafından yapılan açıklamada yapılan yoğun testlerin sonrasında uygulamanın Nokia ve Skype’ın beklediği seviyede çalışmadığının saptandığı kaydedildi, bu nedenle Nokia Lumia 610 üzerinde Skype’ın önerilmediği belirtildi.

Skype’ın Windows Phone uygulamasının düşük bellekli Windows Phone cihazlarını desteklemediği daha önce de söyleniyordu ve tek çözüm olarak Skype’ın fazla bellek tüketiminde bulunmayan özel bir uygulama çıkarması gösteriliyordu. Skype Microsoft’un malı olduğuna göre elbette böyle bir çalışma yapılabilir, belki de kapalı kapılar ardında yapılıyordur. Skype uygulaması Nokia Lumia 610 tarafından indirilemiyor olsa da, diğer Windows Phone kullanıcıları bu uygulamayı sorunsuz şekilde indirip kullanmaya devam ediyor.

İlgili – welovewp

İLGİLİ HABERLER