Manşetler

2K ekranlı Nokia Lumia 1820 ve güneş enerjisiyle şarj edilen Lumia 1525 yolda

Nokia Lumia 1520 ile içinde bulunduğumuz çeyrekte tanışmayı bekliyoruz. Ancak bu büyük ekranlı telefon Türkiye’ye gelirken, yeni bir Lumia cihazı daha çıkış yapacak gibi görünüyor. Microsoft’un satın aldığı mobil cihaz üreticisinin çok yakında Lumia 1820’yi tanıtacağı söyleniyor.

nokia-lumia-1520-221013-7Ortalıkta dolaşan dedikodulara göre Nokia Lumia 1820’de Qualcomm Snapdragon 805 işlemci ve 3 GB RAM bulunacak. 5.2 inç ekranı 2K çözünürlükle akılları baştan alacak. 3400 mAh kapasiteli pil ve 32 GB genişletilebilir dahili hafıza da iddia edilen diğer özellikler arasında bulunuyor. Xenon flaş ve Lytro benzeri yeniden odaklama özellikli kamera da 2014 model amiral gemisi Lumia telefonunda yer alacak.

Nokia ile ilgili tek Lumia cihaz dedikodusu bu değil. Lumia 1525 adında yeni bir “phablet” cihazın daha geleceği söyleniyor. 6 inç ekranlı bu telefon hakkında fazla detay yok, ancak Lumia 1520 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olacağı, buna ek olarak 25 veya 30 megapiksel kamera barındıracağı iddia ediliyor. Bu arada telefonun güneş enerjisiyle şarj edilebileceği gibi ilginç bir ayrıntıdan da bahsediliyor.

Stuff’ın haberi NextLeaks adlı yeni bir Twitter hesabının iddialarına dayanıyor. Ancak NextLeaks’in yeni açılmış bir hesap olması ve sadece 1-2 tweet paylaşması güvenilirliği sorgulamamıza neden oluyor. Yani, sızan bu dedikodulara resmi açıklama veya en azından daha elle tutulur kanıtlar görmeden önce şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

İlgili >> Stuff, Twitter (@NextLeaks)

[Görsel – Nokia Lumia 1520]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER