Teknoloji

Nokia Lumia 1520 ham (RAW) fotoğraf çekimi yapan ilk akıllı telefon

Nokia’nın bugün tanıttığı büyük ekranlı akıllı telefonu Lumia 1520’nin 20 megapiksel PureView kamerasının en önemli özelliklerinden bir tanesi de raw (ham) dosya çıkış desteği sunması. Nokia Lumia 1520 evrensel DNG formatıyla çekim seçeneği sunan ilk akıllı telefon olarak dikkat çekiyor. Nokia Lumia 1020 de güncellemeyle aynı desteği kazanacak.

nokia-lumia-1520-221013-15Ham dosya mevcut olan tüm veriyi yakalar, böylelikle beyaz dengesi, pozlama telafisi, gölgeleme veya vurgulama seviyelerini çekim sonrasında da ayarlamanız mümkün olur. Pozlaması düşük olan çekimler mevcut olan tüm bilgiler sayesinde gölgelerden kurtarılabiliyor. Bunu çoğu verinin kaldırılmış olduğu bir JPEG dosyasıyla gerçekleştirmeniz mümkün olmuyor.

Nokia’nın ham dosya türü olarak DNG’yi seçmesi önemli, çünkü bu format evrensel niteliğe sahip. Photoshop, Elements ve diğer ham dosya dönüştürücüleri her versiyonda bu format desteğini de barındırıyor. Bu sayede Nokia Lumia 1520 ile çekilen ham dosyaları düzenlemek için güncelleme yapmak veya yeni bir yazılım satın almak gerekmiyor.

Nokia Lumia 1520 ile RAW çekimin yanı sıra JPEG formatında fotoğraf çekimi de yapmak mümkün oluyor. Eğer çekim yaparken en yüksek seviyede zum yaparsanız, o zaman fotoğrafın 5 megapiksel çözünürlüklü JPEG versiyonu da kaydediliyor.

İlgili >>Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER