Manşetler

Nokia Lumia 1520’nin ilk fotoğrafı sızdı

Nokia’nın Lumia 1520 adıyla çıkaracağı iddia edilen 6 inç ekranlı tablet-telefon melezinin ilk fotoğrafı sızdı. Windows Phone Central sitesinin paylaştığı fotoğraf Lumia 1020’nin 1520 yanında bir hayli küçük kaldığını gösteriyor.

nokia-lumia-1020-1520-290813Söz konusu devasa telefonun 6 inç 1080p ekran, polikarbon gövde, 20 megapiksel PureView kamera, dört çekirdekli Snapdragon CPU gibi başlıca teknik özellikleri barındırması bekleniyor. Birçok Nokia test cihazında gördüğümüz proto.nokia.com etiketinin ekranın altında yer alıyor olması, bu sızıntının doğruluk ihtimalini bir hayli artırıyor.

Çok yakında Windows Phone platformuna gelecek olan GDR3 güncellemesiyle birlikte mobil işletim sistemi Full HD ekranları desteklemeye başlayacak. Samsung Galaxy Note II ve daha sonrasında çıkan büyük ekranlı Android telefonlarının pazarda büyük ilgi gördüğü bir ortamda Nokia’nın eli kolu bağlı şekilde durması beklenemezdi. İşte, yazılım engelinin ortadan kaldırılmasıyla birlikte Nokia da Lumia 1520 ile birlikte harekete geçmiş olacak.

Nokia’nın Lumia 1520’yi eylül ayında düzenleyeceği bir basın toplantısıyla tanıtması bekleniyor.

İlgili >> Windows Phone Central

İLGİLİ HABERLER