Manşetler

Nokia Lumia 1020 Ön İnceleme (videolu)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz temmuz ayında New York’ta düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan Nokia Lumia 1020 ile birlikte ilk kez Nokia 808 PureView’da gördüğümüz 41 megapiksel sensör ve Carl Zeiss optikli kamera Windows Phone serisine de gelmiş oldu. Önümüzdeki hafta Turkcell tarafından satışa sunulacak olan Nokia Lumia 1020’yi kısa süreliğine de olsa deneme fırsatı bulduk.

nokia-lumia-1020-on-inceleme00002

Ufak tefek detaylar dışında Nokia Lumia 1020 geçen yılın amiral gemisi Lumia 920 ile aynı görünüşe sahip. O da polikarbondan yapılmış, bar tipinde bir tasarımla geliyor. Kalınlıkları da hemen hemen aynı, ancak Lumia 1020’de kablosuz şarj özelliği telefona entegre edilmemiş. Buna karşılık 41 megapiksel kameraya yeteri kadar yer açmak için arka tarafta tıpkı Lumia 925’te olduğu gibi tümsekli bir yapı var. Tabii ki, Lumia 925’teki 8.7 megapiksel kameraya göre daha karmaşık yapıda bir kamera kullanıldığı için tümseğin alanı ve yüksekliği de daha büyük. Bu tümsek nedeniyle telefonu bir yüzeye koyduğunuzda hafif eğik kalıyor. Belki Nokia yöneticileri bu durumun farkında olacaklar ki, Nokia Lumia 1020’yi masaya ekran aşağıda kalacak şekilde yerleştirmenin daha şık duracağını söylüyorlar.

nokia-lumia-1020-on-inceleme00005

Nokia Lumia 1o20’de de Lumia 925’teki gibi 4.5 inç, 1280 x 768 piksel çözünürlüklü AMOLED ekranın kullanıldığını görüyoruz. Bu ekran parklaklık ve siyah renk derinliği bakımından memnun edici. Ayrıca çekilen fotoğrafların ekranda güzel görünmesini veya Pro Cam gibi ne sonuç elde edileceğini daha çekim öncesinde ekranda gösteren bir uygulamanın daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Video: Nokia Lumia 1020 Ön İnceleme

Pro Cam demişken, Nokia Lumia 1020’nin 41 megapiksel kamerası hünerlerini Pro Cam uygulamasıyla sergiliyor. Windows Phone’un varsayılan kamera uygulamasına göre çok daha gelişmiş özelliklere sahip olan bu uygulama sayesinde beyaz dengesi, ISO, odak ayarı gibi seçenekleri düzenleyebilirsiniz. Üstelik her bir ayarın nasıl sonuç vereceği de o anki kareye yansıtılıyor, böylelikle sürprizlerle karşılaşmayacağınız fotoğraflar çekmeniz sağlanıyor. Pro Cam uygulamasının kontrolünde dokunmatik hareketler de kullanılmış. Parmağınızı deklanşör tuşundan sola doğru sürükleyerek tüm ayarları tek bir ekranda görüntüleyebilir ya da yukarı-aşağı sürükleyerek fotoğraf ve video çekim modları arasında geçebilirsiniz.

nokia-lumia-1020-on-inceleme00015

Lumia 1020 ile çekim yaptığınızda aynı karenin hem yüksek çözünürlüklü hem de 5 megapiksellik versiyonları oluşturuluyor. Yüksek çözünürlüklü versiyon üzerinde kayıpsız yakınlaştırma, yeniden çerçeveleme gibi çeşitli düzenlemeler de yapmak mümkün oluyor. Lumia 1020 sadece manzara fotoğraflarında değil, yakın çekim fotoğraflarında da etkileyici derecede odaklama yapmasıyla dikkat çekiyor. Nesneye çok yakından çektiğiniz fotoğraflarda bile yüksek seviyede yakınlaştırma yapmanız mümkün.

Nokia Lumia 1020 beklendiği şekilde kamera özellikleriyle ön plana çıkan bir telefon. Bunun dışında Nokia telefonlarından alıştığımız Windows Phone 8 deneyimini sunuyor. Telefonla ilgili detayları ilerleyen günlerde yayınlamayı planladığımız detaylı incelemede bulacaksınız. O incelemede Nokia Lumia 1020 ile çekilmiş fotoğraflar ve videolar da yer alacak.

Nokia Lumia 1020’ye ait birkaç fotoğrafı aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER