Manşetler

Nokia Lumia 1020 bugün gerçekleştirilecek lansman öncesinde ortaya çıktı

Nokia’nın bu akşam New York’ta düzenleyeceği etkinlikle uzun süredir beklenen 41 megapiksel Windows Phone Lumia 1020’yi tanıtacağı artık kesinlik kazandı. Cihazla ilgili uzun süredir devam eden sızıntılar son güne kadar sarkarken, The Verge sitesi tanıtıma saatler kala Lumia 1020’nin basın fotoğraflarının ve teknik özelliklerini yayınladı.

nokia-lumia-1020-110713-1

PureView teknolojisine sahip 41 megapiksel arka kamera barındıran akıllı telefonda 4.5 inç AMOLED ekran, 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyor. Lumia 1020’nin ön kamerasında da geniş açılı bir lens bulunması cihazla ilgili dikkat çekici noktalardan biri olarak göze çarpıyor. Cihazın arkasında bulunan PureView kameraysa Xenon flaş, F/2.2 lens ve optik görüntü sabitleme özelliğine sahip. Nokia’nın Lumia 1020 ile sunduğu yeniliklerden birisi de Pro Camera uygulaması. Bu uygulama beyaz dengesi, ISO, odaklama, deklanşör hızı gibi seçeneklere dairesel bir menü arayüzü aracılığıyla erişim sağlıyor. Özellik sayısı bakımından bir hayli yüklü olan Pro Camera aracılığıyla fotoğraflardaki görüntü oranı değiştirilebiliyor ve aynı anda farklı çözünürlüklerde fotoğraf çekimini sağlayan ”çift çekim” modu aktif hale getirilebiliyor.

nokia-lumia-1020-110713-2

Lumia 1020’nin ”Kamera Tutacağı” adı verilen aksesuarı sayesinde kullanıcılar tripod desteğine ve iki aşamalı bir kamera düğmesine kavuşuyor. Cihazın arkasına iliştirilen bu aksesuar aynı zamanda bir USB girişi ve pil barındırıyor. Lumia 1020’yi kablosuz olarak şarj edecek kılıflar da Nokia tarafından cihazla birlikte satışa sunulacak.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER