Manşetler

Nokia Lumia 1020’ye RAW fotoğraf desteği getiren Lumia Black güncellemesi yola çıktı

Nokia Lumia 1020 sahiplerinin uzun zamandır beklediği Lumia Black güncellemesinin dağıtımına başlandı.

nokia-lumia-1020-inceleme-00035

Nokia’ya özel bu Windows Phone güncellemesi birçok yenilik getiriyor, ancak bunlar arasında en heyecan verici olarak RAW çekim modu göze çarpıyor. Nokia Lumia 1020 kullanıcıları bundan böyle 5 megapiksel JPEG ve 16 megapiksel DNG formatında fotoğrafların yanı sıra RAW formatında, ham ve sıkıştırılmamış kareler de yakalayabilecek, tıpkı standart bir SLR fotoğraf makinesinin yaptığı gibi. Bu çekimler daha sonra Photoshop benzeri yazılımlarla rahatlıkla düzenlenebilecek.

41 megapiksel PureView kamerayla birleştirildiğinde RAW format desteği, bu akıllı telefona standart bir fotoğraf makinesinin sunduğu kullanıcı deneyimine biraz daha yaklaşma fırsatı veriyor.

Önümüzdeki yılın başlarında Türkiye’ye de gelmesi beklenen Nokia Lumia 1520’de hâlihazırda RAW çekim desteği bulunuyor. Ancak RAW desteği 41 megapiksel gibi daha yüksek çözünürlüklü bir sensöre sahip olan Nokia Lumia 1020’de daha başarılı sonuçların alınmasını sağlayacaktır.

Bu arada Lumia Black desteğiyle Bluetooth 4.0 için düşük güç modu; kilit ekranında görsel, hava sıcaklığı ve adım bilgisini göstermeyi sağlayan Glance güncellemesi ve kararlılığı artırıcı çeşitli iyileştirmeler de geliyor.

Lumia Black uygulaması kablosuz bağlantı üzerinden ücretsiz olarak yapılıyor. Yakın gelecekte diğer Lumia modellerine de gelmesi bekleniyor.

İlgili >> WPCentral, Engadget

İLGİLİ HABERLER