Teknoloji

Nokia Linux mühendisi ilanını Here Haritalar için vermiş

Geçtiğimiz hafta sonuna girilirken Nokia’nın bir Linux mühendisi aradığına yönelik haberler medyaya yansımıştı. Bu gelişme bazılarının aklına Finlandiyalı üreticinin bir Android telefonu üreteceğini getirmişti. Söz konusu iş ilanında “heyecan verici yeni ürünler” şeklinde bir tanımın geçmesi Nokia’nın Windows Phone telefonlarının yanı sıra başka arayışlara da girdiğini düşündürtmüştü. Ne var ki, Nokia’dan konuyla ilgili açıklama fazla geçmeden geldi.

Nokia’nın medya ilişkileri sorumlusu Doug Dawson Twitter üzerinden geçtiği bir mesajla spekülasyonların önünü kesti. Yöneticinin belirttiğine göre işe alınacak kişi Nokia’nın Windows Phone’un rakibi olan platformlarda, özellikle iOS ve Android’de Here Haritalar servisini desteklemek için çalışacak.

Geçtiğimiz ay duyurusu yapılan Here ile birlikte Nokia Google, Microsoft ve Apple’ın karşısına daha ciddi bir şekilde dikilmişti. Finlandiyalı şirketin daha önce satın aldığı harita şirketi NAVTEQ’in teknolojisini kullanan Here ile birlikte aslında Nokia Haritalar servisinin diğer platformlara da açılımı başlatılmış oldu.

Here Haritalar uygulamasının iOS versiyonu geçen ay yayınlanmıştı. Bunu önümüzdeki günlerde yayınlanacak Android ve 2013 yılı içerisinde yayınlanacak Firefox OS uygulamaları izleyecek. İşe alınacak Linux mühendisinin ayağının tozuyla Android uygulamasının çıkışı için çalışacağını düşünmek herhalde yanlış olmaz.

İlgili >> Twitter (@DougatNokia)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER