Manşetler

Nokia Instant Community ile yakınınızdakilerle onları görmeden etkileşime geçin – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın Finlandiye Tampere’deki araştırma merkezinden çıkan en son ürün Nokia Instant Community adlı bir servis oldu. Bu servis yakın çevrenizdekilerle sohbet etmenizi ve içerik paylaşmanızı sağlıyor. Nokia’nın Demola tanıtım etkinliğinde gösterime sunduğu bu servis kitleleri sosyal ağlarla buluşturuyor.

Nokia Instant Community’nin en ilginç yönü internet bağlantısına ihtiyaç duymaması. Bu nedenle etrafta bir WiFi bağlantı noktası ya da Bluetooh aramadan, cihazın anlık WiFi özelliğini kullanarak Instant Community servisinde faydalanmak mümkün hâle geliyor. Servis doğrudan iki veya daha fazla cihaz arasında bağlantı kurduğu için internete çıkmaya gerek kalmıyor. Tampere Teknoloji Üniversitesi’nin arayüz konseptini geliştirdiği bu servise Nokia Araştırma Merkezi de altta yatan bağlantı teknolojisini üstlenerek ortak olmuş.

Nokia Instant Community’nin nasıl çalıştığı iki farklı uygulamayla katılımcılara gösterilmiş. Etraftaki kullanıcılarla sohbetin, dosya, şarkı veya iletişim bilgilerinin paylaşımının mümkün hâle getirildiği bu servisin en çok merak uyandıran kısmı gizliliğin nasıl sağlanacağı. Nokia’nın resmi blogu burada “bağlanmak istemeyen bağlanmak zorunda değil” şeklinde ilginç bir söz kullanıyor.

İlgilenenler için Nokia Instant Community’nin nasıl çalıştığını gösteren bir video aşağıda yer alıyor.

Video: Nokia Instant Community nasıl çalışıyor? [YouTube]

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER