Teknoloji

Nokia ikinci çeyrekte 487 milyon avro zarar açıkladı, Stephen Elop’u üzdü

Nokia 2011’in ikinci çeyreğine dair finans raporunu açıkladı. Şirketin faaliyet zararı 487 milyon avro olarak kaydedilirken net satışları ise 9.275 milyar avro olarak kaydedildi. Bu, 2010’un ikinci çeyreğine göre yüzde 7, bu yılın ilk çeyreğine göre yüzde 11 düşüş anlamına geliyor.

Nokia’nın tepe yöneticisi Stephen Elop “Stratejik geçiş dönemi sırasında yüzleştiğimiz zorluklar 2011’in ikinci çeyreğinde beklediğimizden daha büyük şekilde kendini gösterdi.” diye konuştu. Şirketin bir önceki üç aylık dönemde elde ettiği 439 milyon avroluk kârdan sonra geride kalan çeyrekte yarım milyar avroya yakın zarar açıklaması önemli bir düşüşün yaşandığını gösteriyor.

Nokia’nın “Akıllı cihazlar” adını verdiği akıllı telefonlarda satışlardan elde edilen gelir ilk çeyreğe göre yüzde 33 oranında geriledi ve 2.638 milyar avro olarak kaydedildi. Cihaz satışları ise yüzde 31 oranında azalarak 16.7 milyona geriledi. Cep telefonu satışları ise çeyrekten çeyreğe yüzde 18 oranında düşerek 88.5 milyon adede geriledi, sonuçta gelir de yüzde 25 azalarak 2.551 milyon avroya düşmüş oldu.

Ne olursa olsun, Stephen Elop iyimser. “Zorlukların etkisini azaltmak için giriştiğimiz hamleler işimizin temeli üzerinde olumlu etkilerini göstermeye başladı.” diye konuşan Elop, “En önemlisi, stratejik hedeflerimize doğru tahmin edilen süreçten daha iyi şekilde ilerliyoruz.” şeklinde içinde bulundukları durumun o kadar da kötü olmadığını ortaya koydu. Yine de, ikinci çeyrek sonuçlarının kendisinde hayalkırıklığı yarattığını da saklamadı.

İlgili – Nokia

İLGİLİ HABERLER