Teknoloji

Nokia için ilham verici bir konsept: Nokia Kinetic

Ortalıkta birçom cep telefonu konsepti dolaşıyor, ancak bunların arasında ilgi çekenlerin sayısı çok fazla değil. Geçtiğimiz hafta buralarda yer verdiğimiz, Andrew Kim’in HTC 1’i güzel bir konseptti. Britanyalı tasarımcı Jeremy Innes-Hopkins tarafından geliştirilen Nokia Kinetic konsepti de beğeni toplayacak konseptler arasında sayılabilir.

Nokia Kinetic konseptinin en dikkat çekici yanı ise çıkıntılı tabanı… Bu bölümde yer alan elektromıknatıs sayesinde telefonun işlevleri sadece telefonun hareket ettirilmesiyle görülebiliyor. Örneğin, alarm çaldığında ya da ellerin serbest olduğu video aramasında sadece telefonu iterek sürmekte olan işlevi sonlandırabilirsiniz. Telefonun biraz kaba göründüğüne bakmayın, Jeremy Innes-Hopkins telefonun üst yarısının sadece 8 mm’lik kalınlığa, alt yarısının ise 18 mm’lik kalınlığa sahip olduğunu belirtiyor. Ayrıca telefonun farklı tasarımlı tabanının ona kamera kullanımına daha yakın bir kullanım tarzı sunduğunu da ekliyor.

Nokia Kinetic sonuçta bir konsept, henüz böyle bir ürün yok. Ancak bu konsept Nokia’nın isteğiyle geliştirildi. Eski bir Nokia tasarımcısı da bu projede asistan olarak yer almış. Yani, görmüş olduğunuz bu konseptin bir gerçek ürüne dönüşme ihtimali bulunuyor.

İlgili – Jeremy Innes-Hopkins

İLGİLİ HABERLER