Teknoloji

Nokia Here iPhone uygulamasını yeniden yayınlıyor

nokia-here-ios-110315

iPhone için yeni bir Here harita uygulaması yayınlayan Nokia, Here’ı bir yıldan uzun süren bir aranın ardından yeniden iOS kullanıcıları ile buluşturdu. Bu sefer tamamen yerel gibi gözüken uygulama, eskiye kıyasla daha şık bir tasarıma sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Tipik haritalama işlevlerine ek olarak; toplu taşıma ve canlı trafik bilgileri, mekan fotoğrafları ve değerlendirmeleri Here iOS uygulamasının özellikleri arasında yer alıyor. Çevrim dışı haritalar, Here iOS uygulamasının özellikleri arasında ön plana çıkıyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde belli bölgeler ve ülkelere ait haritaları cihazlarına indirip çevrim dışı olsalar bile navigasyon bilgilerine ulaşabiliyor. Bu özelliğin turistler ve kısıtlı veri planlarına sahip olanlar için fazlasıyla kullanışlı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Google Haritalar uygulamasında da çevrim dışı harita desteği bulunuyor, ancak desteğin limitli ve kullanışsız olması etkisini azaltıyor.

Here haritalar Android uygulaması geçtiğimiz yıl önce Samsung cihazları için yayınlanmış, ardından tüm Android cihazlarının erişimine açılmıştı. Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft’a devredilmesiyle birlikte şirket içindeki önemi artan Here, Google Haritalar ve Apple Haritalar gibi uygulamalarla zorlu bir rekabete girecek. Uygulamanın henüz iTunes App Store’un Türkiye mağazasına giriş yapmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER