Teknoloji

Nokia satın aldığı AI şirketiyle Here Haritalar’a sanal tur operatörü ekleyecek

Nokia’nın Here Haritalar servisini Windows Phone üzerinde kullananlar platformun geniş kapsamlı seyahat verilerinden uzun süredir faydalanıyor. Siri ve Nuance’ı geliştiren araştırma merkezi tarafından geliştirilen ve seyahat planlamasına odaklı olan AI şirketi Desti’yi satın alan  Nokia, böylelikle sunduğu verileri daha kişisel hâle getirmeyi amaçlıyor.

nokia-here-haritalar-141112

Peki Desti ortaya ne koyacak? Doğal dil işleme sürecine dayalı olan yazılım sayesinde çevrim içi seyahat kayıtlarında bulunan meta veri ve müşteri yorumları takip edilebilecek ve kullanıcının istediği özelliğe göre listelenecek. Örneğin romantik bir tatil arayanlara Desti tarafından toplanan verilerle elde edilen sonuçlar dostça bir dil çerçevesinde iletilecek.

Nokia’dan Desti’nin Here’a entegrasyonuyla ilgili somut bir bilgi gelmese de, Here Arama ve Mekanlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Don Zereski, küçük bir ipucu paylaştı. Zereski yeni bir konum servisi sınıfı yaratmayı ve bu servisin kullanıcı sormadan ona öneride bulunmasını istediklerini dile getirdi.

İlgili >> Here, Desti

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER