Teknoloji

Nokia harita birimi HERE’ın satışını değerlendiriyor

nokia-here-130415

Cihazlar ve Servisler birimini Microsoft’a satan Nokia, şimdi de HERE olarak bilinen harita biriminin satışını değerlendiriyor. Finli şirketin haritalar biriminin satışını seçenekler arasına almasında mali sıkıntıların etkili olduğu söyleniyor. Bloomberg’in haberine göre, Nokia’nın finansal raporlarında HERE’a 2.1 milyar dolar değer biçiliyor. Satışa ilişkin nihai kararın henüz verilmediği belirtilirken, Nokia’nın konuya ilişkin olarak finansal danışmanlardan fikir aldığı bilgisi de Bloomberg’in haberinde yer alıyor.

Nokia’nın HERE’ı kime satabileceği konusunda henüz ortada somut bir bilgi yok. Ancak Bloomberg’in kaynaklarına göre, Uber Nokia’nın temasa geçtiği potansiyel alıcılar arasında bulunuyor. Yatırım şirketlerinin de HERE ile ilgilenebileceği belirtiliyor.

Alman otomobil üreticileri de HERE’ın müstakbel sahipleri arasında gösteriliyor. Hangi üreticilerin HERE ile ilgilendiği konusunda somut bir isim verilmese de; BMW, Audi ve Mercedes gibi lüks otomobil üreticileri akla ilk gelen şirketler oluyor.

Nokia’nın HERE’ı elden çıkararak kötü kredi notunu yükseltmeyi ve ağ çözümlerine odaklanmayı planladığı düşünülüyor. Şirketin mevcut gelirlerinin yaklaşık yüzde 90’ı ağ çözümleri aracılığıyla sağlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER