Teknoloji

Nokia her gün 260 bin akıllı telefon satıyor, MeeGo duyuruları yıl sonunda yapılacak

Londra’da kapılarını açan Nokia World 2010’un ilk günü geride kaldı. İlk günün en çarpıcı gelişmeleri tanıtılan üç yeni akıllı telefon oldu. Ancak bunun yanında Nokia yöneticileri bazı önemli konularda da açıklamalarda bulundular. Örneğin Niklas Savander Apple’a sataştı. iOS yazılım yöneticisi Scott Forstall’ın en son Apple etkinliğinde gösterilen videoda iOS için kullandığı “herşey insanları bağlamaktan ibaret” nitelendirmesini gülümseten bir ifade olarak yorumlamakla yetinirken Nokia’nın son çeyrekte Apple ve Android’in toplamından daha fazla akıllı telefon sattığını iddia etti.

Aslında Nokia her gün 260 bin akıllı telefon satışı gerçekleştiriyor. Savander de Finlandiyalı şirketin geniş cihaz portföyünü savunanlar arasında yer alıyor. İnsanlara tek bir model sunmanın kaçınılmaz şekilde riske yol açacağına inanan Nokia yöneticisi durumun hem fotoğraf makinesi, hem internet tarayıcısı hem de telefon için aynı olduğunu düşünüyor.

Merak edilen bir konu da Nokia’nın Nokia World 2010’da herhangi bir MeeGo cihazı tanıtıp tanıtmayacağı yönündeydi. Niklas Savander bu konudaki beklentileri de boşa çıkardı. Yine de, bir tarih aralığı vermekten geri durmadı. Nokia’nın MeeGo duyurularını bu yılın sonlarına doğru beklememiz gerektiğini söyledi. Savander’a göre Nokia World 2010’un ana teması “Nokia geri dönüyor” olarak belirlenmiş durumda.

Görsel – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER