Manşetler

Nokia harita platformunu yeniden yapılandırdı, Here adını verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, dün San Francisco’da gerçekleştirdiği bir etkinlikle mevcut harita platformu üzerindeki yenilikleri duyurdu. Bundan böyle Nokia Haritalar servisi Here adıyla anılacak. Here’ın birçok işlevi ve servisi önceki sürümlerle tutarlı bir şekilde devam edecek, bununla birlikte Nokia son zamanlarda satın alımını gerçekleştirdiği EarthMine teknoloji şirketinin haritalandırma teknolojisini de Here’a ekleyip Google Haritalar’ın Sokak Görünümü servisi tarzı bir deneyim sunacak.

Here platformu Here.com adresi üzerinden erişilen ve gördüğümüz kadarıyla eski Nokia Haritalar web sitesinin yeniden giydirilmiş hâli olan ve aynı zamanda Türkçe olarak da kullanılabilen bir web portalı da içeriyor. Bu web sitesi kullanıcının Nokia hesabıyla eşleştiriliyor, böylelikle kişisel haritaları herhangi bir cihaz üzerinden kullanmak mümkün oluyor. Here çatısı altında Harita Oluşturucusu da bulunuyor, bu da kullanıcıların ham haritaları ve uydu görüntülerini alarak sokakları belirlemesini, bunun üzerine trafik yönleri gibi anlamlı bilgileri eklemesini sağlıyor. Kullanıcıların katkılarıyla sağlanacak verileri Nokia kendi haritalarına da ekleyecek. Ayrıca Here güncellenmiş üç boyutlu harita özelliği de içeriyor, binaların bilgisayar ortamında oluşturulmuş üç boyutlu modelleri bu haritalar üzerinde gösteriliyor.

Nokia “yakala, hesapla, deneyimle” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir sistem kullanıyor, bu kapsamda yerel ve bulut tabanlı bilişim sistemlerinden faydalanılıyor. Nokia bu yöntem sayesinde yereldeki işlemleri daha hızlı yaparken bant genişliği gereksinimlerini düşürüyor, çevrim dışı durumda deneyimi daha da artırıyor. Aynı sistemin Windows Phone ötesine taşınması ve Nokia’nın Here uygulamalarını Android, iOS ve Mozilla Firefox OS işletim sistemlerine getirmesi bekleniyor. Tabii ki, o zamana kadar Here’a mobil web tarayıcıları üzerinden de ulaşmak mümkün olacak.

İlgili >> Here

İLGİLİ HABERLER