Manşetler

Nokia gözünü Nokia Siemens Network’teki Siemens hisselerine dikti (güncellendi)

Nokia ve Siemens telekom ekipmanları alanında faaliyet gösteren Nokia Siemens Network şirketini eşit olarak paylaşmış durumda, ancak Bloomberg’de yer alan habere göre, bu ortaklığın sonu yaklaşmış olabilir. Finli telefon üreticisinin 1.7 milyar avro karşılğında Siemens’in Nokia Siemens Network’teki yüzde 50’lik hissesini satın alacağı iddia edilirken, bu satın alma işleminin finansmanı için kısa vadeli borçlanmaya gidileceği belirtildi.

nokia-siemens-network-logo-010713

2007 yılında kurulan Nokia Siemens Network maliyet azaltma önlemleri nedeniyle geçtiğimiz yılı, tarihinde ilk kez kâr edemeden kaptmıştı. Nokia’nın Nokia Siemens Network’ün tamamını kontrol etme isteğinde cep telefonu sevkiyatlarında yaşanan gerilemenin önemli bir rolü olabileceği düşünülüyor. Şirketin son çeyreği Lumia satışlarındaki artışa rağmen 196 milyon avro zararla kapatması nedeniyle farklı iş kollarında da yatırım yapılması mantıklı bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.

Güncelleme: Nokia bir basın açıklaması yaparak Nokia Siemens Network’teki Siemens hisselerini 1.7 milyar avro karşılığında satın alacağını doğruladı. Anlaşmanın tamamlanması için yasal onayın gerektiği belirtilirken, bu sürecin yılın üçüncü çeyreği içinde tamamlanmasının umut edildiği dile getirildi.

İlgili >> Bloomberg Businessweek, Nokia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER