Teknoloji

Nokia Windows Phone telefonlarının Glance ekranına duvar kağıdı seçeneği getiriyor

Nokia, ilk olarak Lumia 925 ile birlikte sunduğu Glance (Göz atma) ekran özelliği sayesinde kullanıcıların cihaz ekranı kapalıyken bile saat, pil durumu, titreşim modunun açık olması gibi unsurları ekranda görmesine olanak sağlamıştı.

nokia-glance-background-111013 (650 x 434)

Glance sayesinde ekrana iki kez art arda hafifçe tıklatarak cihazı uyandırmak da mümkün. Öte yandan Nokia bu özelliğe eklediği Peek (Özet) seçeneği sayesinde kullanıcıların Glance ekranını ellerini ekran üstünde havada sallayarak görmesini, geri kalan zamanlarda ekranın tamamen kapalı kalmasını mümkün kılmıştı.

Finlandiyalı şirket son olarak Glance Background olarak adlandırdığı yeni bir özelliği beta olarak sundu. Bunun sayesinde Lumia cihaz sahipleri Glance (Göz atma) ekranının arka planına bir görsel ekleyebiliyor.

Nokia Uyku Ekranı özelliği Nokia’nın Symbian cihazlarının ayırt edici noktalarından bir tanesiydi ve Glance Background da bu eski işlevi hatırlatıyor. Glance arka planında döngü yapacak en fazla dört görseli belirleyebilir, bunları önceden yüklenmiş veya sizin çektiğiniz fotoğraflar arasından belirleyebilirsiniz. Basit bir editör de çeşitli efektler uygulama, renkleri ayarlama ve yakınlaştırma yapma gibi imkanlar sunuyor. Glance Background işlevini kullanmak için bir Windows Phone uygulaması indirmeniz gerekiyor.

Uygulama Nokia Lumia 1020, 928, 920, 820, 720 ve 620’de çalışıyor. Tabii ki bu cihazlarda Windows Phone 8 GDR2 ve Amber güncellemelerinin yüklenmiş olması gerekiyor. Glance ekran özelliğini desteklemeyen Lumia 625 veya Lumia 620’de bu uygulama çalışmıyor.

Henüz beta aşamasında olduğu için Glance Background ara sıra sorunlar çıkarabilir, kırpışma veya güç tüketiminde artışa neden olabilir. Eğer “bunlara katlanırım” diyorsanız, Glance Background uygulamasını aşağıdaki Windows Phone Mağaza bağlantısını takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> Windows Phone Mağaza, Nokia Beta Labs

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER