Teknoloji

Nokia CEO’su: Giyilebilir ürünler kanserin teşhisine yardımcı olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia giyilebilirNokia giyilebilir ürün pazarının geleceğine inanan ve bu doğrultuda yatırımlar yapan şirketler arasında yer alıyor. Şirketin CEO’su Rajeev Suri, giyilebilir ürünlerin insanlık önünde ciddi kapılar açabileceğini belirtirken, kanserin hızlı teşhisini söz konusu fırsatların en önemlilerinden biri olarak değerlendiriyor.

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında bir panelde konuşan Suri, giyilebilir ürün teknolojisi sayesinde kanserli bir hücrenin tıbbi teşhisten aylar önce fark edilebileceğini savundu. Küçültülmüş giyilebilir tarayıcılardan bahseden Nokia CEO’su, bu tarz ürünler sayesinde bir şeylerin belirgin hâle gelmeden engellenebileceğini belirtti. Suri, bunun için biyolojik emareleri doğru okumanın gerektiğini ifade etti.

Nokia’nın giyilebilir ürün portföyünde hâli hazırda fitness ve uyku takibi cihazları öne çıkıyor. Ancak şirket bir yandan da sağlık alanında yararlı olabilecek giyilebilir ürün teknolojilerinin gelişimine yönelik araştırmalara ciddi kaynak ayırıyor.

Nokia’nın araştırma ekibinin üzerinde çalıştığı ürünlerden birisinin glikoz, kolestrol ve laktik asit seviyelerini ölçebildiği belirtiliyor. Bu tarz ürünler, bir zindelik cihazı olmalarının dışında, doktor kontrolleri arasında sağlık durumunu izlemeyi kolaylaştırıyor.

Suri bu tarz cihazlar sayesinde sağlık sektöründeki profesyonellerin insanların sıhhatini daha yakından izleyebileceğini dile getirdi. Nokia CEO’su bu yakın takip sırasında kanser gibi hastalıkların şimdikinden daha önce tespit edilebileceğini sözlerine ekledi.

Nokia giyilebilir ürün pazarında sağlık boyutuna daha fazla odaklanacak

Nokia giyilebilir ürün pazarındaki çalışmalarında önümüzdeki dönemde işin sağlık boyutuna biraz daha fazla odaklanacak gibi görünüyor. Şirketin üzerinde çalıştığı ve henüz “araştırma” safhasında olan cihazların çıkışı içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER