Teknoloji

Nokia “Gelecek Milyar” stratejisi için Smarterphone işletim sistemini satın aldı

Nokia, Smarterphone adı verilen ve cep telefonlarına odaklı bir işletim sistemini satın aldı. Smarterphone işletim sistemi mobil operatörlerin özelleştirmelerinin yoğun olduğu düşük fiyatlı cep telefonlarını hedefleyen bir işletim sistemi. Bu işletim sistemini geliştiren şirket sadece kullanıcı arayüzü ve uygulamalar değil, donanım soyutlama katmanları sağlamakla ilgileniyor. Bu işletim sisteminin çoklu görev desteği, sosyal ağ entegrasyonu, internet erişimi gibi çeşitli özellikleri bulunuyor.

Nokia, bu işletim sistemini “Gelecek Milyar” stratejisini bir parçası olarak satın aldığını açıkladı. Gelecek Milyar stratejisi özellikle gelişmekte olan ülkelerde cep telefonuyla tanışan kitleleri, özellikle gençleri Nokia markalı cep telefolarıyla internete bağlamayı hedefliyor. Bu strateji kapsamındaki cihazların da düşük fiyata sahip olacağı malum. Nokia’nın öne sürdüğü neden Smarterphone’un da ucuz Nokia cep telefonlarında karşımıza çıkacağı anlamına geliyor.

Nokia’nın Meltemi projesini hatırlarsınız. Meltemi çalışmaları yapılırken bir de Smarterphone’un ortaya çıkışı kafalarda soru işareti yaratıyor. Ya Nokia Meltemi’den vazgeçti, ya da Smarterphone’un unsurlarını Meltemi’ye enjekte edecek. Bir gerçek var ki, Nokia artık ihtiyaçlara cevap vermekte yetersiz olan S40’ı günümüzün şartlarına göre düzenlenmiş yeni bir işletim sistemiyle birlikte değiştirecek. Bu çalışmalar genellikle giriş ve orta seviyesi cihazları etkileyeceği için Windows Phone projesi ayrı bir şekilde devam edecek.

İlgili – CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER