Manşetler

Nokia Galaxy Note’a rakip bir cihazın hazırlıklarını yapıyor, PureView Lumia telefonu da yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un bu yılın sonu itibariyle Windows Phone 8’e 1080p ekran desteğini getirmesi bekleniyor. Görünüşe göre yazılım şirketinin yakın iş ortağı Nokia da bu yeni çözünürlük desteğinin avantajlarından faydalanacak. The Financial Times tarafından verilen habere göre Finlandiyalı akıllı telefon üreticisi Samsung’un Galaxy Note serisi akıllı telefonlarınınkiyle aynı büyüklüğe sahip olan yeni bir telefonun hazırlıklarını yapıyor. Söz konusu cihazın Nokia’nın Lumia serisi akıllı telefonlarının bir parçası olacağı da söyleniyor.

nokia-lumia-920-inceleme-00016

Bu arada Nokia’nın bir süredir “EOS” kod adıyla ortalıkta dolaşan PureView teknolojili Lumia cihazının da temmuz ayında tanıtılacağı söyleniyor. Söz konusu telefonun Nokia 808 PureView akıllı telefonundakine benzer bir sensör taşıyacağı söyleniyor. Bu arada Financial Times daha gelişmiş, ancak aynı zamanda daha hafif bir Lumia cihazının planlandığını da yazıyor. Bu da akıllara Catwalk adıyla ortalıkta dedikoduları dolaşan cihazı getiriyor. Bu cihaza ait olduğu söylenen fotoğraflar da internete sızmıştı. Söz konusu fotoğraflarda alüminyum çerçeveye ve arkadaki kamera bölümünde bir çıkıntıya sahip olan cihaz göze çarpmıştı.

Dedikodusu yapılan tüm bu cihazların Nokia’nın 2013 model Lumia cihaz serisi içinde yer alması bekleniyor. Anlaşılan o ki, önümüzdeki aylar Finlandiyalı üretici için bir hayli yoğun geçecek. Bu cihazların Nokia’nın Windows telefon stratejisine ne katkıda bulunacağını da zamanla görmüş olacağız.

İlgili >>Financial Times

İLGİLİ HABERLER