Manşetler

Nokia G21 tanıtıldı: 90 Hz LCD ekran, 50 MP kamera

nokia g21

Nokia G20’in takipçisi olan G21 pil ömrü, ekran ve kamerada yapılan iyileştirmelerle kullanıcıların karşısına çıktı. Yapılan değişiklikler kullanıcıların başını döndürecek nitelikte olmasa da, şirketin makul ve güvenilir tasarıma odaklandığı görülüyor.

Nokia G21’de kullanıcılara üç günlük bir pil ömrü vadeden 5050 mAh kapasiteli pil bulunuyor. HMD Global, telefonun güç koruma modlarında kısıtlayıcılığı azaltan iyileştirmeler yaptı. Böylelikle pil oranı yüzde 20’ye indiğinde ilk seviye pil koruma uygulamaya alınırken, ikinci seviye de yüzde 10’da başlatılıyor.

Orijinal Nokia G20 de 5050 mAh kapasiteli pil ve 3 günlük kullanım süresi vaadiyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Nokia G21’de maksimum şarj hızı 18W seviyesine yükseliyor. Ancak telefonun kutusunda 10W şarj adaptörünün bulunduğunu belirtmek gerekiyor. HMD Global telefonun kalınlığını 9.2 mm.’den 8.5 mm. seviyesine indirdi.

Bir diğer önemli değişiklik ise ekranın yenileme hızının yükselmesi. Akıllı telefonun 6.5 inç LCD ekranının yenileme hızı 90 Hz seviyesine kadar çıkıyor. Bunun Nokia’nın G serisi için bir ilk olduğunu belirtmek gerekiyor. Buna ek olarak, Netflix videolarının HD çözünürlükte izlenebilmesini de serinin ilkleri arasında yer alıyor. 3 günlük pil ömrüne ulaşmak için ekranın yenileme hızı uyarlanabilir mod ile 90 Hz seviyesinden 60 Hz seviyesine çekilebiliyor.

Nokia G21’in arkasında 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamera bulunuyor. Diyafram genişliği ve sensör büyüklüğü gibi konular hakkında bilgi vermeyen HMD Global, bunun yerine yakalanan karelerde detayları artıran Super Resolution (Süper Çözünürlük) özelliğine odaklanmayı tercih ediyor. Telefonun kamerasında gece modu da mevcut. Nokia G20’deki 5 megapiksel ultra geniş açılı kameradan vazgeçen HMD Global, G21’de ana kameranın yanına 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor.

Nokia G21, sekiz çekirdekli Unisoc T606 işlemciyle geliyor. Bu işlemci 5G desteği sunmuyor. Unisoc T606’da 4 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor. Depolama alanı kapasitesi de microSD kartla genişletilebiliyor. Kutusundan Android 11 ile çıkacak olan telefon Android 12 ve 13 güncellemelerini de alacak. Telefon üç yıl boyunca güvenlik güncellemesi almaya devam edecek.

Nokia G21 Avrupa’da yakında 170 avro fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Telefon için Dusk ve İskandinav Mavisi olmak üzere iki renk seçeneği kullanıcıların karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER