Teknoloji

Nokia G11 tanıtıldı: 90 Hz ekran, 50 MP kamera, 5050 mah pil

nokia g11

Nokia G21’i gözler önüne çıkaran HMD Global, Nokia G11 modelini de tanıttı. İki telefon hem tasarım hem de teknik özellikler bakımından birbirine benziyor. G11 yüksek yenileme hızına sahip HD ekranla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Nokia’nın paylaşımına göre, telefonun pil kapasitesi üç günlük bir kullanım süresi sağlıyor. Telefonun üçlü kamera modülünde ise ana kamera görevini 50 megapiksel sensör üstleniyor.

Nokia G11’de 6.5 inç büyüklüğünde IPS LCD ekran bulunuyor. Bu ekranın üzerinde ön kameranın yerleştirildiği damla çentik yer alıyor. HD+ çözünürlüklü ekran 20:9 görüntü oranı ve 90 Hz yenileme hızıyla geliyor. Dokunuş örnekleme hızı ise 180 Hz.

Nokia G11’in damla çentiği 8 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Akıllı telefonda ana kamera görevini 13 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü de sistemi tamamlıyor.

Nokia G11’in kalbinde Unisoc T606 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı ise 32 GB. Depolama alanı microSD kart desteğiyle genişletilebiliyor. Kutusundan Android 11 ile çıkacak olan telefon iki yıl yazılım güncellemesi ve üç yıl da güvenlik güncellemesi alacak.

nokia g11Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 18W şarj desteğine sahip 5050 mAh kapasiteli pil verecek. Ancak telefonun kutusundan 10W şarj adaptörü çıkacak. Güç butonuna entegre parmak izi tarayıcısı, maske varken bile çalışan yüz tanıma özelliği, 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS, NFC, USB-C, Google Asistan tuşu ve 3.5 mm. kulaklık jakı telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Nokia G11 için kömür ve buz olarak adlandırılan iki renk seçeneği mevcut. Akıllı telefon İngiltere’de 119 pound karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER