Teknoloji

Nokia’nın oyun telefonu Snapdragon 775 işlemci ve 108 megapiksel kamerayla gelebilir

nokia g10

HMD Global’ın Nokia G10 adını taşıyan bir oyun telefonu çıkarabileceğine dair iddialar bir süre önce gündeme gelmişti. Yeni bir sızıntı, Nokia G10’la ilgili daha fazla detayı gözler önüne seriyor.

İlk haberlerde Nokia G10’da 6.4 veya 6.5 inç bir ekranın bulunabileceği ve akıllı telefonun sekiz çekirdekli işlemciyle geleceği belirtilmişti. Yeni sızıntıya göre, ekranın yenileme hızı 120 Hz olacak. Telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 775 işlemci yer alacak.

Bu noktada Qualcomm’un Snapdragon 775’i henüz resmen duyurmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak Snapdragon 775’in temelinde oyun odaklı bir işlemci olan Snapdragon 765G’nin olacağı söyleniyor.

Telefonun arkasında ise beşli bir kamera sisteminin bulunacağı iddia ediliyor. Burada ana kamera görevini 108 megapiksel sensörün üstleneceği söyleniyor. Daha önceki dedikodularda ana kameranın çözünürlüğünün 48 megapiksel olduğu öne sürülmüştü.

Son sızıntıda ekranın büyüklüğü 6.5 inç olarak gösteriliyor. QHD+ çözünürlüklü bu ekranın Nokia’nın PureDisplay V4 teknolojisini barındıracağı belirtiliyor. Ekranın yenileme hızı ise yukarıda da belirttiğimiz gibi 120 Hz olacak.

Nokia G10 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilinden alacak. Telefonun çıkışı için somut bir işaret olmasa da, ikinci çeyrekte piyasaya sürülmesi ihtimali daha yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER