Teknoloji

Nokia G10 oyun telefonu için yeni iddialar

nokia g10

HMD Global’ın 8 Nisan’da yeni Nokia telefonları tanıtması bekleniyor. Bu cihazlardan ikisinin 5G destekli X10 ve X20 olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunlara ek olarak, Nokia G10 olarak anılan akıllı oyun telefonunun da bu etkinlikte gözler önüne çıkması kesin gibi görünüyor.

Nokia Anew isimli Twitter hesabından yapılan paylaşım, G10’yla ilgili önemli bir detayı gözler önüne seriyor. Bu paylaşıma göre, akıllı telefonda grafen soğutma sistemi bulunuyor. Söz konusu sistemin varlığı, G10’un neden “oyun telefonu” olarak konumlandığını bir kez daha gösteriyor.

G10’la ilgili olarak çıkan ilk sızıntıda akıllı telefonun 6.5 inç QHD+ ekrana sahip olacağı ve bu ekranın yenileme hızının 120 Hz olacağı belirtilmişti. Akıllı telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 775 işlemcinin yer alacağı iddia edilmişti. Asus ROG Phone 5 gibi telefonlarda Snapdragon 888’in bulunduğunu göz önüne alınca G10’un bir adım geride duracağı söylenebilir.

Nokia G10’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh pilin vermesi bekleniyor. Grafen soğutma sistemi sayesinde bu pilin akıllı telefonu standardın daha üstünde bir süre boyunca çalıştırması öngörülüyor. Telefonun arkasında beşli bir kamera sisteminin bulunacağı ve bu sistemde ana kamera görevini 108 megapiksel sensörün üstleneceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Nokia G10 hakkındaki sızıntılar önümüzdeki dönemde artarak süreceğe benziyor. Bu sızıntılar sayesinde akıllı oyun telefonuna dair yeni bilgiler edinmek mümkün olacaktır.

İLGİLİ HABERLER