Teknoloji

Nokia fiziksel klavye taşıyan bir akıllı telefon çıkarabilir

nokia fiziksel klavyeFiziksel klavyeli akıllı telefonlar için artık “modası geçmiş” tabiri kullanılabilir. BlackBerry KeyOne gibi modeller ortaya çıksa da, artık üreticiler bu tasarıma pek rağbet etmiyor. Ancak Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, yakında bu durumu değiştirebilir. Nokia fiziksel klavye taşıyan bir modeli yakında gözler önüne çıkarabilir.

Söz konusu telefona dair işaretlere ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde rastlandı. Belgelerde “TA-1047” olarak anılan bir telefona ait çizimler görülüyor. 133 x 68 mm. boyutlarındaki küçük bir telefonu işaret eden dosya, telefona dair başka bir bilgi vermiyor.

Dosya ilk olarak modaya uygun biçimde tasarlanmış, ince çerçeveli bir Android telefonun yolda olduğunu düşündürüyor. Ancak şirketi yakından takip eden kaynaklar, başka bir tahminde bulunuyor. 3.3 inç büyüklüğünde 480 x 480 piksel çözünürlüklü ekrana sahip ve  fiziksel QWERTY klavye taşıyan bir telefon, akıllara gelen ilk seçenek oluyor. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 205 işlemcinin bulunacağı ve Kai OS isimli bir işletim sistemiyle çalışacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Kai OS’in Android’in büyük ölçüde özelleştirilmiş bir versiyonu ya da Series 30+ işletim sisteminin yeniden tasarlanmış sürümü olması ihtimal dahilinde yer alıyor. Ancak dosya bu konuda ipucu vermiyor. HMD Global, yenilenen Series 30+ işletim sistemini bu yıl içinde tanıttığı yeni Nokia 3310’da da kullanmıştı.

Nokia fiziksel klavye taşıyan telefonunu ABD’de piyasaya sürmeyecek

İlk bilgiler FCC üzerinden ortaya çıksa da, Nokia fiziksel klavye taşıyan telefonunu ABD’de piyasaya sürmeyecek gibi görünüyor. FCC dosyasında TA-1047’nin ABD’de satışa sunulmayacağı açık biçimde belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER