Teknoloji

Nokia Eldar Murtazin’in acımasız N8 eleştirisinden rahatsız olmuş

Nokia’nın yeni amiral gemisi, Symbian^3 işletim sistemiyle çalışan N8 dün tanıtıldı. Ancak bu tanıtımın öncesinde Eldar Murtazin tarafından Mobile-Review sitesi için yapılmış olan inceleme Nokia’nın canının biraz sıkmış ve tanıtımı gölgelemiş gibi görünüyor.

Nokia Conversations blogunda yer alan bir yazıda, Eldar’ın çok erken sürümdeki bir yazılımla çalışan prototip cihazı incelediği ve kendisinin kullandığı “şehvetli başlıkların” bu unsuru gölgede bıraktığı söyleniyor. Şirket satacağı cihazların piyasaya çıkmadan önce defalarca testten geçtiğini, eğer testte bir problemle karşılaşılırsa bu problemin çözülüp yeniden test aşamasına tutulduğunu hatırlatıyor. Eldar, incelediği cihazların en son donanım ve yazılıma sahip olduğunu söylüyor.

Bu arada Nokia’nın henüz tam olarak sunulmaya hazır olmayan cihazları satışa sunduğunu da gördük, Maemo 5 ile çalışan N900 buna örnek olarak sayılabilir. Üstelik şirket N97’nin tam bir hayalkırıklığı olduğunu da kendi ağzıula açıkladı. Geçmişte yaşanan bu kötü örneklerin Symbian^3’e ve N8’e nasıl yansıyacağını bilmiyoruz, ancak Nokia’nın olaylara çok savunmacı yaklaştığı açık bir gerçek. Eldar Murtazin senelerdir Espoo’nun cihazlarıyla ilgili bilgileri internete sızdırıyor, hakkında yorumlar yapıyor. Şimdiye kadar Nokia’dan herhangi bir rahatsızlık duyulduğuna dair açıklama gelmemişti. Belki bu sefer Nokia’dan birileri Apple’ın iPhone 4 prototipi ile yaşadığı dramı göz önünde bulundurarak ucuz reklam yapma fırsatı yakaladıklarını düşünüyordur.

İlgili – Nokia Conversations
İlgili – Eldar Murtazin

İLGİLİ HABERLER