Teknoloji

Nokia E7 ve C6-01’e ait XML profil dosyaları internete sızdı

Nokia’nın yakında çıkacağı söylenen iki cihazına ait XML profilleri internete düştü. Bu telefonlardan bir tanesi N8 tarzı tasarıma ve QWERTY klavyeye sahip olan Nokia E7, diğeriyse Nokia C6-01. Her iki telefon da 640 x 360 çözünürlüklü ekrana, WiFi, Bluetooth kablosuz bağlantı desteğine sahip, ayrıca Symbian^3 ile çalışıyor. Nokia C6-01’in de 8 megapiksellik bir kameraya sahip olduğu belirtiliyor.

İngiltere’de faaliyet gösteren bir operatörün internete sızan ürün planlarına göre E7’nin bu ülkede Kasım ayında, Eylül ayı ortalarında düzenlenecek olan Nokia World 2010’dan yaklaşık iki ay sonra piyasaya çıkması bekleniyor. Nokia C6-01 içinse benzer bir piyasaya çıkış tarihi bulunmuyor. Ancak Nokia Hollanda’dan gelen bilgiler bu telefonun da piyasaya çıkışının yakın olduğunu gösteriyor.

Nokia E7’nin daha önce N8-02 olarak nitelendirilen cihazla aynı olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca bu telefonun MeeGo ile çalıştığı söylenen Nokia N9 ile de benzer yönlerinin bulunduğu belirtiliyor. Nokia, N8’den sonraki N serisi telefonlarda Symbian^3 işletim sistemini kullanmayacağını daha önceden açıklamıştı.

İlgili – HDblog

İLGİLİ HABERLER