Teknoloji

Nokia E63: E71’in daha ucuz hali

Nokia’nın geçtiğimiz ay içerisinde duyurusunu yaptığı E63 adlı modeli Nokia World etkinliğinde görücüye çıkmıştı. Engadget editörleri bu telefonu ayrıntılarıyla incelemişler.

Nokia E63, E71’in daha ucuz bir versiyonu. Nokia QWERTY klavyeli bar tipi telefonları oldukça sevdi. Bu sevginin ürünü olarak daha düşük fiyatlı bir ürün çıkarma yoluna gitti. Bu telefon E71’e göre biraz daha kalın ve plastikten yapılmış. İyi haber ise, her ne kadar Nokia bu telefonu ucuza kapatmak için çabalamış olsa da, Nokia E63 işini oldukça iyi bir şekilde görüyor.

Nokia E63 biraz kalın ve E71’in lüks hissi karşısında biraz zayıf kalıyor. Ancak sakın ola ki bundan telefonun sıradan durduğunu çıkarmayın. Klavyesi ise E71’e göre kötü. Her nedense, Nokia E71’in sert ve kolaylıkla basılabilir tuşlarını kaldırmış ve bunun yerine yumuşak ve lastik bir klavye kullanmış. Ancak ne yaparsa yapsın, bu klavye de Nokia’nın en iyi QWERTY’lerinden biri olmayı başarıyor. Yine de tercih edilen E71’inki olurdu. E71 ve E63 arasındaki diğer büyük fark ise E71’deki mini kulaklık girişi yerine E63’te 3.5mm kulaklık girişine yer verilmesi. Bunun yanında Nokia GPS ve HSDPA özelliğini E63’ten çıkararak üretim maliyetlerinden de fazlasıyla kısmıştır.

Nokia E63’ün daha geniş çaplı incelemesi Mobile Burn sitesi tarafından gerçekleştirilmiş.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER