Manşetler

Nokia dört Windows Phone 7 cihazının ve bir tabletin üstünde çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın Ar-Ge laboratuvarlarında dört Windows Phone cihazının hazırlanmakta olduğuna dair haberler geliyor. Bu telefonlardan iki tanesi Nokia’nın “Chasis 1” kod adlı kasasına sahip olacak, içinde 1 GHz işlemci ve kapasitif dokunmatik ekran barındıracak. Diğer iki orta seviye telefon ise “Chasis 2” adlı kasaya, 800 MHz’lik daha yavaş bir işlemciye ve resistif dokunmatik ekrana sahip olacak.

Bunun yanında, Nokia’nın dedikodusu yapılan Windows tablet girişimi de 2012 yılından önce hayata geçecek gibi görünmüyor. Söz konusu tabletin Windows Phone mobil işletim sistemi yerine Windows 8 işletim sistemiyle geleceğini söylüyor. Bununla birlikte Nokia’nın tablet planlarında Windows işletim sisteminin olmadığını, bunun yerine MeeGo’nun ihtimal dahilinde tutulduğunu söyleyenler de bulunuyor.

Nokia ile ilgili dedikodular, bu şirketi yakından takip eden Eldar Murtazin’den geldi. Ancak Murtazin’in zamanında ıskaladığı sızıntıların sayısı yüksek, bu nedenle çıkan bu son dedikodulara da şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Özellikle kapasitif dokunmatik ekran dostu Windows Phone 7’yi çubukla kullanılacak şekilde bir dirençsel dokunmatik ekrana indirgemek Nokia’nın alacağı mantıklı bir karar gibi görünmüyor.

İlgili – MyNokiaBlog

İLGİLİ HABERLER