Teknoloji

Nokia’dan Lumia’lara özel yeni bir uygulama: Nokia Chat

Nokia markalı bir Windows Phone 8 telefonu satın almanın en önemli avantajlarından bir tanesi Nokia’ya özel uygulamalardan yararlanmak. Bu özel uygulamalar arasına Windows Phone 8 için Nokia Chat uygulaması da katılıyor. Symbian ve Series 40 tabanlı cihazlarda ilk olarak gördüğümüz bu anında mesajlaşma uygulamasının Windows Phone 8 versiyonu sayesinde Nokia’nın farklı platformlarda çalışan telefonları arasında önemli bir iletişim kanalı kurulmuş oluyor.

nokia-chat-wp8-260413

Yahoo Messenger’daki kişilerle de sohbet imkanı sunan Nokia Chat uygulaması aynı zamanda konum bilginizi arkadaşlarınızla paylaşma, lokanta, kafe gibi herhangi bir yerle ilgili detay ve ipuçları gönderme gibi Nokia Haritalar ile bağlantılı işlevleri de içeriyor. Nokia Chat’in Lumia’lara özel unsurları arasında Canlı Kutucuk desteği ve kilit ekranında bildirim gösterme imkanı da bulunuyor. Canlı Kutucuk üzerinde mesajın ön izlemesini yapma, sesli komutlar ve yazıdan sese çevirme özelliklerini de unutmayalım.

Şu anda beta aşamasında olan Nokia Chat Windows Phone 8 uygulaması ABD, İngiltere, İrlanda, Hindistan, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve Nijerya gibi ülkelerde kullanılabiliyor. Nokia, uygulamayı yakın gelecekte daha fazla ülkenin erişimine sunacağını kaydetti.

İlgili >> Nokia Beta Labs (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER