Teknoloji

Nokia cep telefonlarında ActiveSync desteği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, Microsoft Exchange ActiveSync sağlayan model serisini, tüm Nokia S60 3. Sürüm cihazlarını kapsayacak şekilde genişlettiğini açıkladı. Artık 43 farklı Nokia modeli, pek çok kurum tarafından tercih edilen en geniş ürün serisi olarak, Mail for Exchange mobil e-posta uygulamasını sunuyor.

Nokia, ayrıca, Nokia Eseries ve Nokia Nseries ürünlerinin, daha sonraki satışlarda, Mail for Exchange yüklü olarak piyasaya sunulacaklarını duyurdu. Bu duyuru ile Nokia, yaklaşık 80 milyon* cep telefonu kullanıcısının Exchange Server aracılığıyla e-postalarına ulaşmalarına olanak sağlıyor.

Nokia yetkilileri konu ile ilgili olarak şunları ifade ediyor, ?Nokia-Microsoft işbirliğinde kurumlara ve mobil olarak çalışan profesyonellere sunulan kurumsal mobil e-posta hizmeti, eşsiz bir çözümdür. Microsoft Exchange sayesinde milyonlarca e-posta hesabını anında mobilleştirecek olan böylesi geniş bir ürün serisini başka hiçbir üretici firma sunamamaktadır. Şirketler varolan Microsoft Exchange altyapılarını kullanabilecekleri için ayrıca bir mobilite masrafına girmeyecek. Ayrıca, büyük olasılıkla birçok çalışan, Exchange ActiveSync?i destekleyen 43 farklı Nokia modelinden birine ya da daha fazlasına zaten sahip. Kurumsal düzeyde BT güvenliğini ciddiye alıyoruz ve kıyaslandığında gösterdi ki Nokia Eseries gibi cihazların cihaz yönetimi ve güvenlik uygulamalarında çok sağlam. Bu da, şirket ve BT yöneticilerine, iş güçlerini mobilleştirmek için cep telefonları arasında güvenle seçim yapmalarını sağlayacaktır.?

Microsoft yetkilileri ise ?Nokia, bizim için değerli bir iş ortağı ve yaklaşık 80 milyon S60 3. Sürüm kullanıcısına Exchange Server?ın yararlarını fark etme olanağı sağlamaları bizi memnun ediyor. Nokia ile yaptığımız bu açıklama, bilgisayar kullanıcılarının yanı sıra mobil kullanıcılar için de Exchange Server verilerine ulaşmanın ne kadar önemli olduğunun kanıtı. Nokia, kullanıcılarına bu hizmete kolayca ulaşma ve daha üretken çalışabilme olanağını sağlıyor?. şeklinde konuştu

Şirketlerinde Exchange kullanılan Nokia cep telefonu kullanıcıları, ek hizmet bedeli ya da üyelik aidatı ödemeden ücretsiz olarak Mail for Exchange?i cep telefonlarına yükleyebiliyorlar. Mail for Exchange, ana sayfadaki e-posta kurulum linkinden, Download! dosyasından uygulamayı yükleyerek ya da Kurulum Sihirbazı** (Settings Wizard) aracılığıyla olmak üzere birkaç şekilde Nokia cihazlara yüklenebiliyor. Uygulama kurulduktan sonra kullanıcılar, varolan veri planı hizmetini ofis e-postaları, takvim, rehber, görevler ve şirket rehberine gerçek zamanlı olarak güvenli bir bağlantı üzerinden ulaşmak için kullanabiliyorlar.

Exchange Server 2007?ye bağlanan Mail for Exchange hesabı sahibinin sadece e-posta adresi, şifresi, alan ve kullanıcı adlarını girerek kurulum işlemini büyük ölçüde kolaylaştıran ?Autodiscover?; yoğun çalışan profesyonellerin doğrudan doğruya Nokia cihazlarını kullanarak e-posta hesaplarını out-of-office (ofis dışında) konumuna getirmelerine imkan tanıyan ?Out of Office? mesajı; seyahat eden işadamlarının olmazsa olmazı ?senkronizasyon? ve e-posta takibi için ?Flag? hizmetleri gibi birçok kolaylığı sunuyor.

Exchange ActiveSync birçok cihazla uyumlu olmakla birlikte sadece Nokia kullanıcıları, diğer Exchange ActiveSync lisanslı cihazların henüz sahip olmadığı özelliklerden yararlanacaklar. Bu ayrıcalıklı özellikler arasında e-posta öncelikleri oluşturma, toplantıların çatışmaması için uyarılar, bir iş arkadaşınızın iletişim bilgilerine hızlıca ulaşabilmek için bağımsız global rehber uygulaması, sadece resim dosyalarını değil tüm ekli dosyaları indirme ve düzenleyebilme gibi özellikler bulunuyor.

Microsoft Exchange Server; e-posta, takvim ve birleştirilmiş mesajlarda endüstri lideri bir sunucudur. Microsoft Exchange Server 2007, dinamik ve bütünleşmiş bir iletişim deneyiminin temelidir ve günümüz iş ortamında haberleşme ile ilgili sorunları ve zorlukları ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır. Exchange Server 2007, kullanıcılara nerede olurlarsa olsunlar bilgiye ulaşma imkanı, gelişmiş entegre koruma ve büyük ölçüde işlem verimliliği sunar.

* Temmuz 2008 itibariyle dünya çapında nakledilen Nokia S60 3. Sürüm mobil cihazı toplam sayısıdır.
** Mail for Exchange kurulumu kullanılan cihaza göre farklılık gösterebilir.

Microsoft Exchange ActiveSync sunan Nokia cep telefonları
Nokia Eseries: Nokia E71, Nokia E66, Nokia E90 Communicator, Nokia E70, Nokia E65, Nokia E62, Nokia E61i, Nokia E61, Nokia E60, Nokia E51, Nokia E50
Nokia Nseries: Nokia N96, Nokia N85, Nokia N79, Nokia N95 8GB, Nokia N95, Nokia N82, Nokia N81 8GB, Nokia N81, Nokia N78, Nokia N77, Nokia N76, Nokia N75, Nokia N73, Nokia N93, Nokia N93i, Nokia N80, Nokia N91, Nokia N92, Nokia N71
Diğer Nokia S60 3. Sürüm cihazları: Nokia 3250, Nokia 5500, Nokia 6290, Nokia 6110 Navigator, Nokia 6120 Classic, Nokia 6121 Classic, Nokia 6122 Classic, Nokia 6124, Nokia 6650 Fold, Nokia 5320 XpressMusic, Nokia 5700, Nokia 6210 Navigator, Nokia 6220 Classic

Burada ismi geçen ürün ve hizmetler, ilgili kurumların ticari markalarıdır.

Basın bülteninden derlenmiştir.

İLGİLİ HABERLER